Finale lietuves (33,225 sek.) pranoko Rusijos atstovės, Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionės bei dukart pasaulio ir keturiskart Europos čempionės Darija Šmeleva ir Anastasija Voinova (32,317 sek.).

Bronzą pelnė olandės Kyra Lamberink ir Shanne Braspennincx, įveikusios lenkes Urszulą Los ir Marleną Karwacką.

Kvalifikacijoje Lietuvos dviratininkės užėmė tik šeštą vietą (34,091 sek.), o pirmajame etape užfiksavo antrą rezultatą (33,083 sek.), kuris leido patekti į finalą. Greičiausios abu kartus buvo būsimos čempionės rusės.

„Šis medalis labai lauktas. Labai daug ir sunkiai treniravomės, kad jį iškovotume“, – teigė 23 metų M. Marozaitė.

Jos porininkė, gausų patirties bagažą sukaupusi 37-erių S. Krupeckaitė, pridūrė: „Šiandien nebuvo taip sunku lyginant su tuo, ką reikėjo padaryti, kad atsistotume ant garbės pakylos. Nes sunkiausias darbas yra treniruotėse.“

Europos žaidynės, Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė

Pirmoji varžybų diena Minsko treke lietuvėms prasidėjo ne visai taip, kaip jos tikėjosi.

„Kvalifikacijoje padariau nemažai klaidų – pasirinkta per didelė pavara, blogas išvažiavimas. Ačiū Dievui, pasisekė jas ištaisyti“, – prisipažino S. Krupeckaitė.

Ketvirtfinalyje Lietuvos duetas jau skriejo kaip niekada greitai ir pasiekė komandos rekordą (33,083 sek.).

„Po kvalifikacijos pirmiausia susidėliojome mintis“, – paaiškino M.Marozaitė.

„Su rusėmis komandų sprinte kovoti dar ankstoka. D. Šmeleva šiuo metu yra geriausias vadinamasis pirmasis ratas pasaulyje. Bet su jomis galime varžytis keirine, asmeniniame sprinte“, – sakė Lietuvos trekininkes treniruojantis S. Krupeckaitės vyras Dmitrijus Leopoldas.

Ant garbės pakylos rusės, kaip ir olandės, kopė trise – kvalifikacinėse lenktynėse A. Voinova važiavo kartu su Jekaterina Rogovaja.

„Tikėjomės, kad kvalifikacija bus geresnė. Svarbiausia, kad kitame etape nesusidūrėme su Rusija arba Nyderlandais, kurie turėjo po trečią žmogų. Būtų buvę labai sunku“, – teigė D. Leopoldas.

2016 metų Europos čempionato bronzos laimėtojos S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė apie tai, kas svarbiausia komandų sprinto rungtyje, sutartinai sakė: „Komandinis darbas“.

Ar šis medalis parodo, kad duetas jau užaugo kaip komanda? „Parodo, kad tik pradedame augti“, – atsakė S. Krupeckaitė.

O kiek laiko reikia užaugti?

„Augame jau dvejus metus“, – tarė M. Marozaitė.

„Dar tik dvejus metus. Reikia, kad atsirastų stabilumas“, – patikslino jos porininkė.

Penktadienį Europos žaidynėse S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė kovos keirine, Vasilijus Lendelis – asmeniniame sprinte, Olivija Baleišytė – skreče.

Paklausta, ar spės fiziškai ir psichologiškai atsigauti iki rytdienos starto, S. Krupeckaitė sakė: „Manau, kad šios dienos lenktynės pridės pasitikėjimo. Aišku, nuovargis bus. Bet juk viskas kaip visada, nieko nauja.“

Anot D. Leopoldo, keirino lenktynės – lyg loterija. Todėl sunku ką nors prognozuoti. „Pažiūrėsime, ką parodys Vasilijus. O Olivijai skrečas bus kaip repeticija prieš omniumą. Pasibandys pavaras, pasitikrins jėgas“, – aiškino treneris.

Moterų grupinėse lenktynėse Lietuvos atstovė Viktorija Šumskytė nefinišavo.

Tuo metu Europos žaidynių stendinio šaudymo apvalioje aikštelėje varžybose Lietuvos atstovams nepavyko patekti į finalus.

Moterų atrankos varžybose Alisa Bogdanova per dvi vienas surinko 104 taškus ir tarp 28 dalyvių užėmė 24-ąją vietą.

Vyrų atrankoje Ronaldas Račinskas su 108 taškais aplenkė du varžovus ir liko 27-as.

Į finalą pateko šeši geriausiai atrankoje pasirodę šauliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)