„Reikalauju nedelsiant skirti griežtą bausmę asmeniui, dėl kurio kaltės karinėms pajėgoms priklausančiame lėktuve atsirado tos narkotinės medžiagos, – parašė J. Bolsonaro socialiniame tinkle. – Tokia nepagarba gimtajai šaliai netoleruotina!“

Per trumpą sustojimą Sevilijoje Ispanijos policija aptiko 39 kilogramus kokaino. Jis buvo paslėptas vieno įgulos nario lagamine. Šis asmuo priklauso J. Bolsonaro į Didžiojo dvidešimtuko susitikimą Osakoje, Japonijoje, lydinčiai grupei.

Daugiau nei akibrokštui prilygstantis incidentas neabejotinai teršia už tvarką ir įstatymus oficialiai pasisakančio J. Bolsonaro garbę.

Minėtina, kad kovą su narkotikais prekiaujančiomis gaujomis Brazilijos prezidentas yra įvardijęs kaip vieną iš svarbiausių užduočių. Taip pat svarbu nepamiršti, kad šis politikas dažnokai žavisi moraliniais principais, kurių neva laikosi pajėgose tarnaujantys asmenys.

J. Bolsonaro nepanoro atsakyti į Osakoje susirinkusių reporterių klausimus apie seržanto suėmimą.

Prezidento atstovas spaudai Otavio Santana do Rego Barrosas tepasakė, kad J. Bolsonaro pareikalavo kuo skubiau pasiaiškinti dėl to, kas atsitiko, ir pridūrė, kad incidento tyrimas patikėtas karo policijai.

Kiek anksčiau socialiniame tinkle paviešintame pranešime J. Bolsonaro paminėjo, kad Brazilijos ginkluotosios pajėgos – tai 300 tūkst. etikos principams ištikimų vyrų ir moterų, ir informavo davęs nurodymus Gynybos ministerijai bendradarbiauti su Ispanijos institucijomis.

Brazilija yra tapusi svarbia tarpine stotele Anduose gaminamą kokainą į Europą gabenantiems asmenims.