Po šių įvykių generalinis komisaras Linas Pernavas net žadėjo, reikalui esant, į Jurbarką pasiųsti papildomas policijos pajėgas. O Jurbarko policijos viršininkas Aivaras Dumčius nutraukė savo atostogas.

Pasak A. Dumčiaus, gyvenimas Jurbarke jau grįžo į savo vėžes. Rajono policijos viršininkas atsakė į klausimus apie dabartinę padėti Jurbarke.

– Dėl įvykių (jaunuolio nužudymo ir merginos sumušimo bandant ją išžaginti), susijusių su Jurbarko gyventojais, net nutraukėte savo atostogas. Kokia padėtis Jurbarke dabar?

- Šiuo metu mieste ir rajone ramu, padėtis kontroliuojama.

– Ar anksčiau Jurbarke yra buvę tokį rezonansą sukėlusių nusikaltimų?

- Tokį rezonansą sukėlusių nusikaltimų pastaruoju metu nebuvo.

– Per kelias dienas ramus miestas išgarsėjo kriminalais. Ar po minėtųjų įvykių buvo sustiprintas policijos darbas (papildomi patruliai ir pan.)? Jei taip, ar tai tęsiasi iki šiol?

- Patikslinsiu, kad Jurbarko rajono policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje įvykdytas tik 1 iš minimų nusikaltimų, t.y. jaunuolio nužudymas, o merginos sumušimas buvo Tauragės rajone, todėl nuo pat pradžių visus tyrimo veiksmus atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.

Po įvykių buvo sustiprintos pajėgos, patruliuojama kriminogeniniu požiūriu tikslingose vietose, peržiūrėti ir pakoreguoti patruliavimo maršrutai. Šiuo metu, nesant papildomo poreikio, pajėgos optimizuojamos. Tačiau esame visiškai pasirengę bet kuriuo paros metu reaguoti į visus pranešimus, užtikrinti rajono žmonių saugumą, o esant reikalui - ir nedelsiant sustiprinti pajėgas.

Pastaruoju metu teko ypač daug bendrauti su įvairiomis bendruomenėmis – pedagogais, miesto gyventojais, sporto klubų vadovais, jaunimu ir t.t. Šį bendravimą tęsiame ir darysime tai ateityje. Raginame ir raginsime žmones, kad, pamatę teisės pažeidimus ar galimai nusikalstamas veikas, iš karto praneštų skubios pagalbos telefonu 112, nes tik bendromis policijos ir aktyvios bendruomenės jėgomis galime pasiekti, kad gyvenamosiose teritorijose būtų saugu.

– Ar nustatytos visos merginos sumušimo aplinkybės? Ar mergina apklausta? Kaip elgiasi įtariamasis ir jo artimieji? Ar nebandoma daryti įtakos nukentėjusiosios šeimai? Ar įtariamasis nepažeidinėja namų arešto?

- Kaip minėjau, šis nusikaltimas įvykdytas Tauragės rajone ir jį tiria šį rajoną aptarnaujantys pareigūnai. Įtariamasis kardomųjų priemonių nepažeidinėja. Dabar apie kokius nors bandymus paveikti nukentėjusią merginą ar jos artimuosius duomenų nėra.