Vietoje braškių galite naudoti kitas mėgstamas uogas, tačiau braškių gabalėliai šiuose blyneliuose itin tinka. Na, o blynus gardinkite kaip tik patinka – medumi, šokoladu, sirupais, uogienėmis ir kitais priedais.

4 porcijos

Reikės:

  • 250 ml pasukų arba kefyro
  • 150 g miltų
  • 1 saujos susmulkintų braškių
  • 1 kiaušinio
  • 2,5 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 0,5 arb. š. kepimo sodos
  • 0,5 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 0,5 arb. š. druskos
  • šiek tiek sviesto kepimui


Gaminimas:

1. Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje. Paliekame šiek tiek pravėsti.
2. Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakame kiaušinį su kefyru ir vanile naudodami plakimo šluotelę. Pamažu įmaišome išlydytą sviestą.
4. Dubenyje su miltais padarome duobutę. Supilame kiaušinių-kefyro masę ir lengvai bei atsargiai sumaišome su miltais naudodami šaukštą. Lėtai įmaišome braškių gabalėlius. Kuo mažiau maišysite tešlą tuo puresni bus blynai. Miltų visiškai įmaišyti nereikia, turėtų likti šiek tiek gumulėlių.
5. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, patepame sviestu, pilame mažą samtelį tešlos kiekvienam blynui ir kepame. Blynelius apverčiame tada, kai pasimato maži burbuliukai. Blynus kepame, kol šie dailiai parunda iš abiejų pusių. Patiekiame su sirupais, uogiene ar mėgstamais vaisiais ir uogomis.

Skanumėlis!

Amerikietiški blyneliai su braškėmis