„Amerikos moralinė, etinė ir ekonominė atsakomybė yra labiau apmokestinti mūsų turtą“, - pareiškė grupė turtuolių, tarp kurių yra JAV milijardierius George‘as Sorosas, vienas „Facebook“ įkūrėjų Chrisas Hughesas, „Walt Disney“ paveldėtojai ir viešbučių tinklo „Hyatt“ savininkai.

Lėšos, gautos iš turto mokesčių, galėtų būti skirtos kovai su klimato kaita ar ekonomikos stiprinimui, sakoma raginime. Be to, šiais pinigais galėtų būti skatinama šansų lygybė ir stiprinamos demokratinės laisvės. Tai „yra mūsų respublikos interesas“.

Raginimą pasirašę milijardieriai, be kita ko, atkreipia dėmesį į legendinį investuotoją Warreną Buffetą, kuris, jo pačio teigimu, moka mažesnius mokesčius už savo sekretorę. Jie signalizuoja paramą kai kurių demokratų kandidatų į prezidentus iniciatyvoms didinti mokesčius superturtuoliams. Kartu jie pabrėžia, kad reikalingas visuotinis konsensusas: „Kai kurios idėjos pernelyg svarbios Amerikai (...)“.
Raginimą pasirašė 18 asmenų iš 11 šeimų bei dar vienas milijardierius, nenorėjęs skelbti savo pavardės. Daugelis jų jau remia iniciatyvas prieš klimato kaitą ir didėjantį atotrūkį tarp vargšų ir turtingųjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)