„Kaip jau esame informavę visuomenę, sparčiai einame transformacijos keliu: atnaujiname seną gamybos infrastruktūrą, investuojame į naujus įrengimus, diegiame šiuolaikines technologijas. Stebime paukštienos vartojimo augimą tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio rinkose. Be to, tikimės, jog visų Lietuvos atsakingų institucijų darbo dėka Lietuvai bus suteikta teisė eksportuoti paukštienos produkciją į Kiniją, Pietų Korėją, Pietų Afrikos Respubliką ir Kanadą. Prognozuojama, kad paukštienos poreikis tik didės. Todėl vienas iš mūsų strateginių tikslų – didinti gamybinius pajėgumus“, – sako „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Darius Gudačiauskas, rašoma pranešime.

Šiuo metu didžiąją dalį – 80 proc. – broilerių, reikalingų produkcijos gamybai, Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai užaugina nuosavose paukštidėse. Likusią dalį superka iš Lietuvos ūkininkų.

„Broilerių kiekis didės, kadangi patys esame numatę paukštidžių plėtrą, taip pat daugėja ūkininkų, kurie augina broilerius ir nori juos perdirbti mūsų gamyklose. Reikalingi didesni broilerių perdirbimo pajėgumai, todėl 2020–2021 metais planuojame įrengti naują mėsos perdirbimo liniją“, – pasakoja D. Gudačiauskas.

Mėsos perdirbimo liniją planuojama įrengti Vilniaus rajone, Rudaminoje, esančioje AB „Vilniaus paukštynas“ teritorijoje. Nauja skerdimo, išpjaustymo ir pakavimo linija leis per valandą perdirbti 2,5 karto daugiau paukštienos produkcijos. Įmonių grupė skaičiuoja, kad bendrai Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų pajėgumai maksimaliai padidės nuo 46 mln. iki 70 mln. broilerių per metus, tai yra 52 procentais.

Nauja paukštienos perdirbimo linija

Nauja perdirbimo įranga bus ne tik efektyvesnė, bet ir labiau tausojanti aplinką. Numatyta įgyvendinti biosaugos priemones, kurios leis kontroliuoti ir mažinti aplinkos taršą. Planuojama, kad paukštienos perdirbimui bus sunaudojama mažiau vandens, bus suvaldyta oro taršos rizika.
Bendros investicijos į mėsos perdirbimo linijos įrengimą gali siekti 20 mln. Eurų. Planuojama sukurti iki 300 naujų darbo vietų.

Lietuvos ir užsienio klientai ypač vertina unikalią gamybos grandinę, leidžiančią nuo lauko iki stalo užtikrinti nepriekaištingą paukštienos kokybę. Todėl „KG Group“ paukštininkystės verslas ypatingą dėmesį skirs nuosavo ūkininkavimo plėtrai, o likusią dalį paukštienos ir toliau supirks iš patikimų lietuviškų ūkių. Šiuo metu Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai valdo 400 tūkst. kv. metrų paukštidžių, įsikūrusių įvairiose Lietuvos vietose. Superkant broilerius, „KG Group“ paukštynai bendradarbiauja su 20 Lietuvos ūkininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)