„Čia yra tiesiog pozicija, pareigos ir tos pareigos nepriklauso nei vieniems, nei kitiems ir juo labiau socialdarbiečių partijai. Net neaišku, kodėl turėdami 2,2 proc. pasitikėjimą tokius kelia didelius reikalavimus. Manau, kad atstovėsiu „valstiečių“ garbę, dalyvausiu tuose balsavimuose, kokie būtų Seime suorganizuoti ir toliau būtų gerai, kad „valstiečiai“ šioje pozicijoje tęstų veiklą“, - antradienį Seime žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Jis atskleidė, jog jaučia asmeninį palaikymą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos narių.

„Jaučiu palaikymą ir nemažą. Kalbantis asmeniškai žmonės kalba labai kitaip negu turi kalbėti formaliai ir rodyti savo santykį (su Ramūnu Karbauskiu - ELTA)“, - pridūrė jis.

Šiuo metu tarp V. Pranckiečio ir valdančiųjų tvyro įtampa, kai, prasidėjus deryboms dėl koalicijos formavimo, viešai imta kalbėti, kad Seimo vadovo postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

Seimo pirmininkas pareiškė, kad iš einamų pareigų nesitrauks. Tuo metu „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis į tokią poziciją atkirto, teigdamas, kad tokiu atveju V. Pranckiečiui būtų veikiausiai rengiama nepasitikėjimo procedūra.