Per vienerius studijų metus paskaitos vyks 8 savaites. Studijų trukmė 3 metai.

Paskaitų savaitės orientacinis laikas pirmadieniais – penktadieniais vakarais nuo 16.30 val. iki 20.30 val. ir tos savaitės šeštadienį nuo 9.00 val. iki 16.00 valandos.

SMK galima rinktis ir intensyvias studijas, kurios puikiai tinka tiems, kurie yra baigę profesinę mokyklą, mokėsi kitoje aukštojoje mokykloje, tačiau studijų nebaigė, arba nori įgyti kitą specialybę. Tokie studentai gali būti priimti į aukštesnį kursą ir studijuoti pagal sudarytą individualų studijų planą. Jiems ne tik sutrumpės studijų laikas, bet ir sumažės studijų kaina.

Motyvacija taip pat svarbus atrankos kriterijus

SMK – atvira aukštoji mokykla, gerbianti kiekvieno asmens teisę į mokslą ir tobulėjimą. Ši aukštoji mokykla skatina aukštojo mokslo prieinamumą ir atvirumą. Todėl, stojant į SMK, svarbus atrankos kriterijus yra ne tik brandos atestate įrašyti pažymiai, bet ir asmens motyvacija ir noras mokytis.

Būtent motyvacinis pokalbis gali padėti stojantiesiems tinkamai pasirinkti studijų programą, kuri labiausiai atitiktų individualius gebėjimus ir atskleistų asmenybės potencialą.

Studentai

Laikydama motyvaciją vienu iš kertinių sėkmės veiksnių mokymosi ir tobulėjimo kelyje, SMK kviečia pasitikrinti savo motyvaciją ir pasirengimą studijuoti pagal dominančią studijų kryptį ar programą. Motyvacijos ir pasirengimo studijuoti įvertinimas gali daugeliui padėti geriau pažinti savo galimybes ir tinkamai pasirinkti profesinį kelią. Tuo pačiu šis įvertinimas taps sudėtine Jūsų konkursinio balo dalimi.

Registruotis motyvaciniam pokalbiui galima čia.

SMK galima įgyti tarptautinį CIBTAC sertifikatą

SMK suteikta Tarptautinės grožio terapijos ir kosmetologijos konfederacijos (CIBTAC) akreditacija. CIBTAC akreditacija patvirtina, kad SMK Estetinės kosmetologijos studijų programos studentai turės galimybę papildomai įgyti ir tarptautinį CIBTAC sertifikatą, o jų kvalifikacija bus pripažįstama ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu.

CIBTAC kvalifikacijos teikiamos nuo 1977 metų. Akredituoti centrai, įsikūrę visuose žemynuose, siekia diegti ir palaikyti aukščiausius tarptautinius standartus grožio terapijos ir SPA paslaugų mokyme.

Nuo šiol SMK Estetinės kosmetologijos studijų programos studentai, absolventai ir kiti kosmetologijos srityje dirbantys specialistai galės dalyvauti mokymuose, laikyti tarptautinį egzaminą, o, jį išlaikę, įgyti tarptautinį CIBTAC sertifikatą veido odos priežiūros, kosmetikos naudojimo principų, grožio terapijos paslaugų ir kitose srityse.

Socialinių mokslų kolegija yra didžiausia Lietuvoje nevalstybinė aukštoji mokykla, veikianti nuo 1994 metų, įsikūrusi Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Kolegija siūlo platų studijų programų pasirinkimą informatikos, sveikatos, menų, verslo ir viešosios vadybos, teisės, socialinių mokslų studijų krypčių grupėse. Čia dėsto savo sričių profesionalai, praktikai: TV renginių vedėjas, prodiuseris Arūnas Valinskas, aktorė Ilona Balsytė, mados apžvalgininkas Arnoldas Remeika-Bomberis, mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė, mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė, verslininkė Sabina Repčenkienė, profesionali makiažo meistrė, tinklaraštininkė Vytautė Žališkevičiūtė ir kiti.