Darbo partijai nusprendus atšaukti iš „tvarkiečių“ frakcijos Valentiną Bukauską, iškilo klausimas dėl Tvarkos ir teisingumo frakcijos likimo Seime.

R. Žemaitaitis teigė, kad šiuo metu „tvarkiečiai“ derasi su kitais Seimo nariais dėl galimybės prisijungti prie jų frakcijos. Jis taip pat neatmeta, kad šeštadienį, per Darbo partijos tarybos posėdį, bus pakeistas sprendimas dėl V. Bukausko.

„Gal V. Bukauskas pasitrauks rytoj arba šiandien iš mūsų frakcijos. o šeštadienį gali būti priimtas. Darbo partija nori matyti savo žmonių ministerijoje, nori matyti ministrų pozicijose, o ne tik programinėse nuostatos, tai visko gali įvykti“, – sakė R. Žemaitaitis.

Paklaustas apie postus, jis pakartojo ankstesnę savo mintį, kad dalijantis ministrus turėtų būti skaičiuojama taip – keturi frakcijos nariai yra vienas ministras. Tokiu būdu, jų vertinimu, jiems turėtų atitekti dviejų ministrų pozicijos.

„Panašu, kad dėl ministrų vyks diskutuojama ketvirtadienį, arba kitą savaitę. Geriausia būtų kitą arba dar kitą savaitę susėsti ir pasikalbėti“, – sakė R. Žemaitaitis.