„Tai yra aplinkos ministro ir VMU direktoriaus reikalas, kaip sakoma nepakeičiamų nėra. Jei kas nors nenori dirbti, gali nedirbti“, – teigė premjeras.

Paklaustas, kaip vertina M. Pulkauninko teiginius, kad sumažinus medienos kainas, VMU biudžetas praras 70 milijonų, premjeras teigė, kad šiuo metu tai spekuliuojamas skaičius.

„Tai spekuliuojamas skaičius kiek yra prarandamas, tas 70 milijonų gali ir supūti čia, jei nebus parduota“, – teigė jis.

ELTA primena, kad praeitą savaitę, kaip skelbė portalas „Delfi.lt“ Vyriausybė nusprendė laikinai sumažinti valstybinių miškų medienos pardavimo kainą, nepaisant pačios urėdijos bei Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadų. M. Pulkauninkas teigė, kad buvo atsižvelgta į pramonės interesus, skaičiavo, kad medienos kaina gali kristi apie 40 proc., o tai reikštų apie 70 mln. eurų mažiau į Valstybinės miškų urėdijos biudžetą.

Ketvirtadienį „Delfi.lt“ skelbė, kad M. Pulkauninkas nusprendė palikti pareigas dėl to, kad nesulaukia politinio palaikymo. Jo teigimu, vienas iš esminių dalykų, nulėmusių sprendimą trauktis, buvo trečiadienį Vyriausybės patvirtintos medienos supirkimo taisyklės. Jis taip pat teigė, kad sprendimas susijęs ir su VMU būstinės perkėlimu į Kazlų Rūdą.

Tiesa, penktadienį „Delfi TV” M. Pulkauninkas sakė susitikimo su aplinkos ministru K. Mažeika metu sutikęs dar pagalvoti dėl savo sprendimo.

Jo teigimu, susitikti su ministru planuojama liepos viduryje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)