Neatidumas

„Bene didžiausia pretendentų bėda – neatidumas. Iš jų CV akivaizdu, kad jie neskiria dėmesio detalėms, o tai byloja apie tingumą!“ – sako specialistė.

Kalbėdama konkrečiau, ji paminėjo elementarias rašybos klaidas, netinkamai parinktą šriftą, pasenusią arba visiškai neadekvačią informaciją.

Per ilgi aprašai

Ilgoki, formalaus tono aprašai, kuriuose akivaizdžiai per daug būdvardžių, dažniausiai veikia erzinančiai.

„Blogai, jei skaitant aprašą tenka pasijusti it skaitytum knygos skyrių. Kur kas geriau surašyti keletą punktų ir taip suminėti, ko ir kada pavyko pasiekti“, – pataria ekspertė.


Rašymas to, kas akivaizdu

„Nerašykite to, kas ir taip akivaizdu, – nurodo specialistė. – Pavyzdžiui, kam rašyti žodžius „el. pašto adresas“ arba „telefonas“ prieš tokį adresą arba telefono numerį?“

Nelemtoji užuomina apie rekomendacijas

Gyvenimo aprašymas – tikrai ne ta vieta, kurioje galima užsiminti, jog prireikus bus pateikta rekomendacijų.

„Darbdaviai puikiai žino, kaip gauti rekomendacijų. Užuot rašę tą sakinį, geriau įterpkite nuorodą į savo „LinkedIn“ paskyrą“, – sako specialistė.


Nepradėkite sakinio žodžiais „atsakingas už“

„Į darbo vietą pretenduojantis asmuo turėtų suprasti, kad rašydamas, už ką buvo atsakingas, pateikia kada nors eitų pareigų aprašą, bet anaiptol nenurodo, kad iš tiesų atliko kokias nors užduotis. Iš tokių tezių netampa aišku, kaip kandidatui sekėsi susitvarkyti su darbais. Taigi, netinginiaukite ir keletą minučių skirkite pamąstymui apie tai, ką iš tiesų veikėte, užuot rašę, ko iš jūsų buvo tikimasi.“

Per daug įmantrių, populiarių posakių

Būti pažangių pažiūrų, nebijoti iššūkių ir gebėti sklandžiai įsilieti į komandą yra savybės, kurias dabar kone privalu turėti pretenduojant į dažną darbo vietą. Tik tai ne priežastis jas vieną po kitos vardyti savo CV.

„Unikaliai spręsti problemas gebantis ir komandinio darbo nesibaidantis asmuo tikrai ras būdą, kaip glaustai, be to, sumaniai atskleisti savo sugebėjimus“, – sako ekspertė.


Perdėtas oficialumas

Pernelyg oficialiu stiliumi parašytas CV niekada neatrodys idealus todėl, kad jį neįdomu skaityti, be to, iš jo sunku susidaryti įspūdį apie kandidato asmenybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)