Giannis Antetokounmpo prisijungė prie Kareemo Abdul-Jabbaro tapdamas antruoju Milvokio „Bucks“ žaidėju, kuris laimėjo Metų naudingiausio žaidėjo titulą (MVP).

24-erių puolėjas tapo trečiu jauniausiu krepšininku po LeBrono Jameso ir Derricko Rose'o, kuris laimėjo šį titulą per paskutinius 40 metų.

„MVP titulas nėra apie statistiką ir skaičius. Tai – apie laimėjimą ir tai, ką tu gali padaryti siekdamas pergalės. Šis apdovanojimas yra už tai, ką mes padarėme kaip komanda“, – ant scenos neslėpdamas emocijų kalbėjo G. Antetokounmpo.

Graikas netrukus braukė ašarą nuo veido prisiminęs savo mirusį tėvą. „Bucks“ žvaigždė teigė, kad žengdamas į aikštę visada galvojo apie tėvą ir apgailestavo, kad šiuo metu nėra jo šalia.

„Prieš dvejus metus išsikėliau tikslą tapsi geriausiu krepšininku. Stengiausi daryti viską, kad komanda laimėtų, o aš būčiau vertas MVP titulo.

Kaskart žengęs ant parketo galvodavau apie savo tėtį, tai mane motyvavo dar atkakliau to siekti“, – susijaudinęs kalbėjo G. Antetokounmpo, taip pat neužmiršęs padėkoti trims broliams ir mamai.

Graikas surinko 78-is pirmos vietos balsus iš 100. Antrasis šioje nominacijoje liko Hjustono „Rockets“ lyderis Jamesas Hardenas, kuriam buvo skirti 23 balsai. Į šį titulą taip pat pretendavo ir Paulas George'as.

G. Antetokounmpo praėjusio sezono metu vidutiniškai pelnydavo po 27,7 taško, atkovodavo po 12,5 taško ir atlikdavo po 5,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Bucks“ šiame sezone pasiekė Rytų konferencijos finalą, kuriame nusileido būsimai NBA čempionei Toronto „Raptors“.



Šiuose rinkimuose trečias liko Montrezlas Harrellas („Clippers“).






Kitos nominacijos:

Metų gynėjas – Rudy Gobertas (Jutos „Jazz“), pretendavo – G. Antetokounmpo („Bucks“), P. George („Thunder“).

Metų treneris – Mike'as Budenholzeris (Milvokio „Bucks“), pretendavo – Michael Malone („Nuggets“), Doc Rivers („Clippers“).

Labiausiai patobulėjęs žaidėjasPascalis Siakamas (Toronto „Raptors“), pretendavo – De'Aaronas Foxas („Kings“, D'Angelo Russellas („Nets“).

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus – Larry Birdas ir Magicas Johnsonas.

Metų akimirka – Derrickas Rose'as ir jo 50 pelnytų taškų (spalio 31 d.).