Pasiruošimas

Norint pasigaminti paprastą, o tuo pačiu labai veiksmingą gaudyklę, reikalingas 2 l talpos plastikinis butelis. Dar reikės butelio gazuoto vandens, vyno (geriau raudonojo), indų plovimo skysčio. Iš šių daiktų gaminsite gaudyklę. Jos privalumas toks, kad pasigaminsite per kelias minutes.

Iš instrumentų reikia peilio ar žirklių ir lipnios juostelės.

Dėmesio: medaus ar cukraus nenaudokite, nes jie privilios ne širšes, o bites.

Kaip gaminti:

Širšių gaudyklė

1. Peiliu nupjaukite (arba nukirpkite žirklėmis) viršutinę butelio dalį. Pjaukite toje vietoje, kur butelis ima siaurėti (maždaug trečdalis butelio aukščio).

2. Įpilkite į apatinę butelio dalį vyno, kad jis užpildytų 15 mm butelio aukščio. Tada įpilkite į vyną du – tris šaukštus indų plovimo skysčio, jis sustiprins vyno kvapą.

Širšių gaudyklė

3. Paimkite nupjautą butelio viršų, apverskite kakliuku žemyn ir įstatykite į apatinę butelio dalį su skysčiu. Tai bus siaura anga, pro kurią širšės pateks į butelį, bet greičiausiai iš jo nebeišlįs. Konstrukciją sutvirtinkite lipnia juostele.

4. Pastatykite gaudyklę netoli širšių lizdo. Po kiek laiko gaudyklę reikia išvalyti, išmesti turinį, išplauti ir įpilti naujo vyno ir indų plovimo skysčio.

Dėmesio: jokiu būdu neišmeskite žuvusių širšių bet kur, nes nuo jų sklis žmogui nejuntamas kvapas, kuris trauks kitas širšes. Geriausia žuvusias širšes užkasti į žemę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)