AdMe.ru pateikia naminių priemonių nuo dantų skausmo sąrašą. Tiesa, jei laukiatės, maitinate krūtimi ar turite alergiją vienam ar kitam augaliniam komponentui, būtinai pasikonsultuokite su odontologu, prieš naudodami šias namines priemones.

Sūrus vanduo

Sūrus vanduo – paprasta ir veiksminga priemonė nuo dantų skausmo. Ištirpinkite pusę šaukštelio druskos stiklinėje šilto vandens ir skalaukite šiuo skysčiu burną. Sūrus vanduo mažina patinimą, valo skaudamą vietą.

Vandenilio peroksidas

Vandenilio peroksidas – nuskausminamoji priemonė, mažinanti diskomfortą. Ji ne tik valo apnašas nuo dantų, bet ir gydo kraujuojančias dantenas. Vandenilio peroksidu su vandeniu galima skalauti burną. 3 proc. vandenilio peroksido lygiomis dalimis sumaišykite su vandeniu ir skalaukite. Nenurykite.

Gvazdikėliai arba gvazdikėlių eterinis aliejus

Gvazdikėliais nuo seno gydomas dantų skausmas, nes juose yra gamtinio antiseptiko – eugenolio. Pakramtykite žiupsnelį maltų gvazdikėlių arba kelis gvazdikėlius, kad ant danties patektų jų eterinio aliejaus. Galite užlašinti 2 lašus gvazdikėlių eterinio aliejaus ant skaudamo danties ir palaukti, kol atlėgs skausmas.

Šaltas kompresas

Šaltas kompresas veiksmingas esant bet kokiam skausmui. Paketą su ledu apvyniokite rankšluostėliu ir 15 min. pridėkite prie skruosto skaudamo danties pusėje, kol praeis skausmas. Taip sumažės uždegimas ir patinimas.

Česnakas

Česnakas garsėja gydomosiomis ypatybėmis. Jis naikina bakterijas ir veikia kaip nuskausminamoji priemonė. Geriausia pasidaryti košelę ir užtepti jos ant skaudamo danties ar lėtai pakramtyti. Tokį gydymą galima kartoti kelias dienas, kol praeis skausmas.

Gvajavos lapai

Gvajavos lapai turi priešuždegiminių ir antimikrobinių ypatybių. Jie ne tik malšina dantų skausmą, bet ir gydo žaizdeles burnoje, malšina dantenų patinimą. Pakramtykite 1–2 lapus, kol sultys ims veikti skaudamą dantį. Arba įdėkite kelis lapus į verdantį vandenį, palikite pravėsti, o tada įberkite truputį jūros druskos. Šiuo skysčiu skalaukite burną.

Kviečių daigai

Kviečių daigai turi antibakterinių ypatybių, todėl malšina dantų skausmą. Pakramtykite kviečių daigų arba jų sultimis paskalaukite burną. Sultys šalina iš dantenų toksinus, taip pat naikina bakterijas.

Svogūnas

Svogūnuose yra fitocheminių medžiagų, kurios naikina infekcijas sukeliančius mikrobus ir malšina skausmą.

Atpjaukite gabalėlį svogūno ir pakramtykite skaudamo danties pusėje – taip svogūno sultys pateks ant danties. Jei dėl skausmo sunku kramtyti, prispauskite pirštais svogūno dalelę prie danties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)