Nežinau, kokie bus valstybinio egzamino rezultatai, bet mokyklinio rezultatai truputį nustebino. Ypač kai pavarčiau kai kurių mokinių, neišlaikiusių mokyklinio, darbus. Sutinku, kad raštingumas tikrai prastas, todėl „nuliai“ už gramatiką, rašybą ir skyrybą nenustebino. Nustebino „nuliai“ už rėmimąsi privalomu autoriumi ir jo kontekstu bei „vienetai“ už temos, problemos supratimą.

Jei būčiau vertinusi šių moksleivių darbus, jie tikrai būtų surinkę taškų minimumą ir gavę 4 už mokyklinį egzaminą. O dabar jie turės perlaikyti egzaminą pakartotinėje sesijoje, kad gautų tą nelemtą 4. Esu įsitikinusi, kad iki liepos 11 d. vyksiančio egzamino jų raštingumas nepagerės, o ir literatūros žinių vargu ar padaugės. Tai kodėl negalima buvo įvertinti jų darbų mokykliniame egzamine minimaliu pažymiu – 4? Juk visi būtų buvę „laimingesni“: mokiniams ir jų tėvams mažiau streso, mokyklų reitingai geresni, mažiau darbo pakartotinėje sesijoje...

Mokytojai ir mokiniai! Artėja visų egzaminų rezultatai, todėl prašome jus pasidalinti savo įspūdžiais apie juos. Rašykite savo nuomones el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Rezultatai” arba siųskite apačioje.