Ketvirtadienį, apie 15 val., gautas pranešimas, kad sostinės Upės g. peiliu subadytas vyras, jam sužalota galva ir ranka. Užpuolikas pasišalino.

Netrukus į įvykio vietą atvyko gausios pareigūnų pajėgos – patruliai ieškojo užpuoliko. Netoli Tuskulėnų rimties parko, Žirmūnų g., buvo rasti įtariamojo drabužiai su kraujo dėmėmis. Pareigūnai įtarė, kad užpuolikas gali slėptis upėje.

Po beveik trijų valandų paieškos prie pareigūnų prisijungė tarnybinis šuo Alpha (Drago) Plieninė Iltis ‒ jis lojimu nurodė vietą, kur slepiasi ieškomas vyras ‒ įtariamasis, kuris lėtai plaukė pakrante ir, kad jo nepastebėtų, vis panerdavo, slėpėsi nendrėse.

Sulaikomas vyras vykdė visus pareigūnų nurodymus – išlipo į krantą iškėlęs rankas, nedarė jokių staigių judesių, nesipriešino, kai buvo dedami antrankiai. Sulaikytasis, kaip vėliau paaiškėjo, 29 metų vyras (gimęs 1989 m.) pristatytas į policijos komisariatą.

Nukentėjusysis dėl daugybinių pjautinių žaizdų gydomas Vilniaus ligoninėje.

Pasak pareigūnų, pradėjusių ikiteisminį tyrimą, vaikinas su mergina draugavo 11 metų, o kai ji pranešė, kad myli kitą, vaikinui „nulėkė stogas“.