Numatoma juos dar dididinti iki 70 Eur (neįgaliems ar daugiavaikėms šeimoms atitinkamai 70/90). Ir aš tuo labai džiaugiuosi. Džiaugiuosi,kad šiai Vyriausybei ar Karbauskio valstybei rūpi šeimos su vaikais.

Auginu du vaikus ir gaunu po 100 Eur per mėnesį. Jei pakels dar po 20, gausiu 140 Eur. Mažai, sakysite? Nepamirškite, kad prieš 10 metų dėl krizės vaiko pinigai buvo nuimti ir skiriami tik mažas pajamas gaunantiems vaikams. Dabar gauna visi. Blogai? Tikrai ne.

O kodėl rašau? Žiūrėdama vakaro žinias pamačiau, kaip Veryga sveikus ir skanius mokyklų ir ligoninių pietus ragavo, girdamas idėją dėl švediško pietų stalo pateikimo mokiniams ir prisiminiau, kad kažkada visi pradinukai buvo maitinami nemokamai iki krizės, buvo net kilusi idėja maitinti visus mokinius, kuri, deja, nebuvo įgyvendinta. Dėl tos pačios atėjusios krizės. Gal ši vyriausybė šiandieną galėtų grįžti prie tokio modelio ir maitinti visus vaikus nemokamai, ypač, kai dabar yra įdiegtas sveikatai palankus valgiaraštis mokyklose? Kas dar labiau prisidėtų prie paramos šeimoms, auginančioms vaikus.

Šiandieną vyksta įvairūs projektai europinei ar nacionalinei paramai gauti žemės ūkio kilmės maisto produktų augintojams, perdirbėjams, maisto tiekimo grandinėms. Įvairios paramos ekologijai, nacionalinės kokybės maistui. Kodėl negalima apjungti visų šių paramų ir pamaitinti mūsų vaikų? Man ir, manau, daugeliui Lietuvos šeimų su vaikais, tai būtų didelė parama. Nes, kad ir ką visi sakytų, bet reikia pripažinti, jog sunkiausia finansiškai yra šeimoms su vaikais, nes išlaidos dauginasi iš tiek, kiek yra šeimos narių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.