Vilniaus „Ryto“ klubui atstovaujantį krašto puolėją 37-uoju šaukimu pasirinko Dalaso „Mavericks“ ekipa. Visgi sirgaliams Lietuvoje vos spėjus apsidžiaugti galimybe artimiausiu metu išvysti europietišką Sirvydžio, Kristapo Porzingio ir Luka Dončičiaus trejetą Dalase, Teksaso klubas perleido teises į Lietuvį Detroito „Pistons“ klubui.

Detroito ekipa už Deividą Dalaso klubui atidavė 45-ą šių metų bei du ateities biržų antrojo rato šaukimus.

„Rungtyniaudamas prieš geriausius žaidėjus ir komandas Europoje įgijau pasitikėjimo savimi ir patobulinau savo žaidimą, – ESPN po NBA naujokų biržos kalbėjo D. Sirvydis. – Naujokų birža nebuvo mano pagrindinis tikslas, bet aš visuomet tikėjau savo galimybėmis aikštėje ir dabar labai džiaugiuosi matydamas tai, kas manęs laukia“.

Vis dėlto abejojama, kad 19-metis lietuvis tuoj pat persikels į stipriausią planetos lygą. Priežastis – šiam lygiui reikalinga sukaupti daugiau patirties.

Apie kairiarankį lietuvį rašoma, kad jis gali imtis įžaidėjo vaidmens, staigus ir gerai juda, kai statomos užtvaros, tiesa, fiziškai jam dar reikia sutvirtėti.

Teigiama, kad lietuvis su puikiu puolimo arsenalu ir protingais perdavimais galėtų puikiai tikti į Dwayne'o Casey treniruojamos Detroito „Pistons“ žaidimo schemas. Gali būti, kad klubas paprašys jo kitą sezoną pažaisti G lygoje, jei krepšininkas norės persikelti už Atlanto.

Aukščiau už Sirvydį NBA naujokų biržoje iki šiol pašaukti tik šeši lietuviai: Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Žydrūnas Ilgauskas, Donatas Motiejūnas, Arvydas Sabonis ir Linas Kleiza.

Dešimčia šaukimų žemiau - 47-oje pozicijoje - savo pavardę išgirdo ir Kaune gimęs, tačiau Kanados pilietybę turintis Ignas Brazdeikis. Mičigano universitete studijavusį krašto puolėją pasirinko Sakramento „Kings“ ekipa. Po keletos minučių Kalifornijos klubas iškeitė Brazdeikį į Niujorko klubą. Iggy Kanadoje vadinamas krepšininkas šios šalies jaunimo rinktinėse žaidė kartu su trečiuoju šaukimu Niujorko klubo pašauktu R. J. Barrettu.