Ketvirtadienį, apie 15 val., gautas pranešimas, kad sostinės Upės g. peiliu subadytas vyras, jam sužalota galva ir ranka. Užpuolikas pasišalino.

Netrukus į įvykio vietą atvyko gausios pareigūnų pajėgos – patruliai ieškojo užpuoliko. Netoli Tuskulėnų rimties parko, Žirmūnų g., buvo rasti įtariamojo drabužiai su kraujo dėmėmis. Pareigūnai įtarė, kad užpuolikas gali slėptis upėje. Į pagalbą patruliams atskubėjo Vilniaus apskr. priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojai – jie Nerimi vykdė paiešką valtimi.

Po beveik trijų valandų paieškos prie pareigūnų prisijungė tarnybinis šuo Alpha (Drago) Plieninė Iltis ‒ jis lojimu nurodė vietą, kur slepiasi ieškomas vyras ‒ įtariamasis, kuris lėtai plaukė pakrante ir, kad jo nepastebėtų, vis panerdavo, slėpėsi nendrėse.

Sulaikomas vyras vykdė visus pareigūnų nurodymus – išlipo į krantą iškėlęs rankas, nedarė jokių staigių judesių, nesipriešino, kai buvo dedami antrankiai. Sulaikytasis, kaip vėliau paaiškėjo, 29 metų vyras (gimęs 1989 m.) pristatytas į policijos komisariatą.

Nukentėjusysis dėl daugybinių pjautinių žaizdų gydomas Vilniaus ligoninėje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d.), vyrui gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Jau spėjęs pasižymėti tarnybinis šuo Alpha (Drago) Plieninė Iltis dar neturi dvejų metų. Jis dar mokosi sekti pėdsakais, ieškoti žmogaus ar daikto, klusnumo ir kt. – rudenį keturkojui teks laikyti pagrindinio rengimo egzaminą.