„Pastaruoju metu karščio banga gena karščio bangą, tad artėjant bene laukiamiausiai vasaros šventei – Joninėms, daugelis susirūpina ar orai iškrės piktą išdaigą ir vėl lis, ar ne. Ko gero, kad dažnas pasakytų, jog kaip tik Joninės, taip ir lyja. Galima sakyti, kad kasmet apie birželio 23-24 dienas pro Lietuvą praslenka krituliai. Kaip matome šiais metais situacija gan panaši, kadangi, pagal prognozes, šiandien ir rytoj šalyje numatomas lietus. Ir visai gali būti, kad „išsilis“ iki Joninių“, – teigė K. Petkevičius.

Gismeteo.lt direktorius tvirtino, kad penktadienio vakarą daug kur galime sulaukti lietaus. „Penktadienį po pietų daug kur prakiurs dangus, įsismarkaus vakarų, pietvakarių krypties vėjas, – kalbėjo K. Petkevičius ir pabrėžė, kad penktadienis bus jau vėsesnis. – Vilniuje bus apie 27, Kaune ir Panevėžyje apie 26 laipsnius šilumos. Šiauliuose vyraus 25, Klaipėdoje vos 21 laipsnio šiluma.“

K. Petkevičius teigė, kad šventinio savaitgalio metu dar labiau atvės. „Šeštadienio naktį trumpas lietus galimas kai kur rytiniuose, pietiniuose šalies rajonuose. Temperatūra nakties valandomis sieks 13-19 laipsnių. Diena bus saulėta ir rami, pūs vidutinio stiprumo gaivesnis šiaurės vakarų krypties vėjas“, – kalbėjo gismeteo.lt direktorius.

Šeštadienį sostinėje temperatūra turėtų pakilti iki 25 laipsnių, Kaune ir Panevėžyje iki 24, o Šiauliuose – iki 23 laipsnių šilumos. Pajūryje temperatūra svyruos vos tarp 18-20 laipsnių.

„Žvelgiant į dabartinius prognozių modelius, panašu, jog sekmadienį kritulių tikimybė bus maža. Naktį be žymesnių kritulių, vyraus gaivesni orai. Temperatūra sieks 12-18 laipsnių šilumos“, – kalbėjo K. Petkevičius.

Sekmadienio diena bus graži, nors temperatūra ir nesušils iki vasariškos kaitros. „Diena bus graži, gaivins šiaurinių krypčių vėjas. Gaiviausia bus vakarinėje, šiaurės vakarinėje šalies dalyje, čia temperatūra svyruos tarp 18–22 laipsnių šilumos, – vardijo K. Petkevičius. – Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 23, Kaune ir Panevėžyje apie 24 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 21 laipsnio.“

Kalbėdamas apie galimus kritulius K. Petkevičius pastebėjo, kad tiksliai prognozuoti dar anksti: „Vertinant dabartinius duomenis, panašu, jog ir šventinis vakaras didesnėje šalies dalyje bus gražus. Visgi, kai kur rytiniuose, pietrytiniuose šalies rajonuose gali pasirodyti lietaus debesų, tačiau jie gali atkeliauti į vėlai naktį. Tad, ta intriga išlieka“.

Pirmadienį Lietuvoje turėtų būti gražūs ir sausi orai, temperatūra sušils keliais laipsniais labiau nei sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)