Anot jos, M. Dūda prieštarauja savo teiginiams, išsakytiems paliekant postą Generalinėje prokuratūroje.

„Kartais būna, kad žmonės pamiršta įvykius 2013 metų ir savo kai kuriuos komentarus, kurie yra tiesiog išsakyti, kada išeidamas iš prokuratūros ponas M. Dūda daug kalbėjo apie tai, kad skiriasi jo požiūriai ir į prokuratūros nepriklausomumą, ir į prokurorų savarankiškumą su tuometine vadovybe, bet matyt per tiek laiko pasimiršo“, – po komisijos posėdžio sakė A. Širinskienė.

Pasak „valstietės“, anksčiau liudijusių prokurorų J. Rėksnio ir Gintaro Jasaičio parodymai dėl neskaidrumo bei valstybinių įstaigų bandymo daryti įtaką prokuratūros sistemoje, kuriuos paneigė M. Dūda, sudaro neįprastą situaciją.

„Šiuo atveju yra tikrai pakankamai specifinė situacija, nes turime du asmenis, kurie, patvirtindami savo liudijimo tikrumą ir būdami informuoti dėl melagingų parodymų, iš tikrųjų liudijo visiškai priešingai (nei M. Dūda – ELTA)“, – stebėjosi A. Širinskienė.

Jos teigimu, sunku pasakyti, kodėl M. Dūda posėdžio metu paneigė bet kokias neskaidrumo apraiškas prokuratūroje, bet, mano ji, tai yra susiję su jo dabartinėmis pareigomis.
„Vargu, ar reikėtų daryti daug prielaidų, bet kada esi advokatas ir tikrai turi nuolatinį sąlytį su prokuratūra, jos veiksmais, galbūt kartais elgiesi atsargiau“, – svarstė komisijos pirmininkė.

Ji pridūrė, jog komisija apklaus ir kitus asmenis, kuriuos, kaip galimus liudytojus, įvardijo anksčiau komisijos posėdžiuose apsilankę prokurorai. Vienas jų – Darius Raulušaitis, kurį, pasak A. Širinskienės, taip pat kvies liudyti laikinajai tyrimo komisijai.

ELTA primena, kad prokuroras J. Rėksnys ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras G. Jasaitis viešojoje erdvėje buvo pateikę informaciją apie galimą politikų įtaką ikiteisminiams tyrimams. J. Rėksnys gegužės pabaigoje vykusio komisijos posėdžio metu atskleidė, kad buvo susitikęs su M. Dūda, o šis esą patvirtino, kad jam buvo daromas spaudimas nenutraukti CŽV kalėjimo bylos. Tokius J. Rėksnio parodymus pats M. Dūda paneigė.