Šią vasarą FIFA generalinė sekretorė iš Senegalo Fatma Samoura turėtų gauti naujas Afrikos komisarės pareigas.

Toks postas steigiamas norint kontroliuoti Kaire (Egiptas) įsikūrusios CAF veiklą.

Įvesti tiesioginį valdymą įtakingi FIFA pareigūnai nusprendė susirinkę į skubiai sušauktą posėdį penktadienį Egipte prasidedančių Afrikos futbolo pirmenybių išvakarėse.

Pranešama, kad FIFA prezidento Gianni Infantino kantrybės taurę perpildė CAF vadovas iš Madagaskaro Ahmadas Ahmadas, kuris šį mėnesį FIFA kongreso metu buvo trumpam sulaikytas Paryžiuje (Prancūzija). Funkcionierius kaltinamas ne tik korupcija, bet ir seksualiniu priekabiavimu.

Nei FIFA, nei CAF oficialiai nekomentuoja „The New York Times“ paskelbtos informacijos.

FIFA ypatingais atvejais taiko jos statutuose numatytą procedūrą, perimdama nacionalinių federacijų valdymą, bet kontinentinės konfederacijos savivalda iki šiol niekuomet nebuvo pažeista.

CAF skendi ne tik įtarimuose korupcija, bet ir nekompetencijos liūne.

Tunise su vietos „Esperance“ klubu žaidusi Kasablankos „Wydad“ (Marokas) ekipa antrame kėlinyje protestuodama paliko aikštę.

Pyktį sukėlė teisėjo iš Gambijos Bakary Gassama sprendimas neįskaityti pasiekto įvarčio dėl tariamos nuošalės. Marokiečiai reikalavo įvertinti epizodą panaudojant VAR, tačiau pasirodė, jog vaizdo peržiūrų sistema varžovų arenoje neveikia. Apie tai komanda prieš dvikovą nebuvo informuota.

Kasablankos atstovams atsisakius toliau rungtyniauti, nugalėtojais paskelbti ir apdovanoti buvo „Esperance“ žaidėjai, tačiau trofėjų teks grąžinti. CAF vykdomasis komitetas vėliau nusprendė, kad rungtynės turi būti peržaistos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)