Ph. Zdaras, tikrasis vardas Philippe‘as Cerboneschi, ir Hubertas Blanc Francardas iš pradžių prodiusavo muziką prancūzų reperiui MC Solaar, o 1989 metais tapo šokių muzikos duetu „Cassius“. Grupė netruko išpopuliarėti Paryžiaus elektroninės muzikos scenoje, kūrė šokių muzikos versijas tokiems garsiems muzikos kūrėjams kaip „Air“. Kartu su Etienne de Crecy Ph. Zdaras įkūrė duetą „Motorbass“, 1996 metais išleido vienintelį albumą „Pansoul“.

Ph. Zdaro darbai su kitais muzikos kūrėjais padėjo užsitarnauti puikaus prodiuserio reputaciją. Būtent jis išgelbėjo debiutinį „Phoenix“ albumą „United“, kai ėmė strigti darbai su pirmuoju prodiuseriu.

Kitas didelio masto jo darbas su softroko grupe iš Prancūzijos buvo jų 2009 metais išleistas ir proveržiu tapęs albumas „Wolfgang Amadeus Phoenix“, 2010 metais pelnęs „Grammy“ už geriausią alternatyvios muzikos albumą.

Ph. Zdaras ne tik prisidėjo prie „Phoenix“ sėkmės, bet atvėrė grupei muzikos horizontus. Puikiai sekėsi ir pačiam – su juo dirbti panoro patį įkvėpę kūrėjai „Beastie Boys“ ir Cat Power.

Teko dirbti ir su Kanye Westu prie „Cassius“ įkvėptos dainos „Why I Love You“ iš 2011 metais pasirodžiusio bendro Kanye Westo ir Jay Z albumo „Watch the Throne“. Ph. Zdaras prisidėjo ir prie kitų „Phoenix“ albumų – 2013 metų „Bankrupt“ ir 2017 metų „Ti Amo“.

Mylintis gyvenimą – taip jį apibūdina visi kūrybos partneriai. Pats Ph. Zdaras savo kaip muzikos prodiuserio filosofiją žurnalui „Fader“ yra apibūdinęs taip: „Kai kurie žmonės, panorę pasiekti K2 viršūnę, sulaukia sraigtasparnio, kuris juos ten ir užkelia, voila. Aš – alpinistas. Niekada nebūsiu laimingas ir patenkintas klausydamas albumo, jeigu visas vargas bus atliktas be manęs, suprantate? Tai meistrystė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)