Londone mirtinai subadytas dar vienas vyras. Tai penktoji žmogžudysčių auka sostinėje vos per šešias dienas.

Į ketvirtąją dešimtį įkopęs vyras ir dar du nukentėjusieji antradienį buvo nugabenti į ligoninę po to, kai policija 22.50 val. nuvyko į Barnetą, gavusi pranešimą apie muštynes. Nebuvo suimtas nė vienas įtariamasis. Informacija apie kitų dviejų vyrų būklę neskelbiama.

Pastarųjų kelių dienų įvykiai: anksti pirmadienio ryte Stratforde, rytiniame Londone, buvo mirtinai subadytas į penktąją dešimtį įžengęs vyras; šeštadienį Hamleto bokšto miestelyje buvo nudurtas 34-erių metų vyras; penktadienio popietę vienas jaunuolis buvo nudurtas Vandsvorte, kitas – nušautas Plumstede.

Visose žmogžudysčių bylose, išskyrus Hamleto bokšto miestelio ir Stratfordo, buvo suimti įtariamieji.

Tuo pačiu laikotarpiu per susišaudymus Tulse Hill ir Leitonstone sužeisti du vyrai.

Londono meras Sadiqas Khanas susilaukė daug kritikos dėl smurto proveržio, tačiau jis kaltina sumažėjusias policijos pajėgas, teigdamas, kad dabar mieste yra mažiau policijos pareigūnų, „nei buvo bet kuriais metais nuo 2003 m.“

Dėkodamas policininkams už sunkų darbą, meras sakė: „Šį savaitgalį kai kurie pareigūnai atšaukė prašymus atleisti iš darbo, dirbo 12 val. trukmės pamainas, atšaukė laisvadienius. Policininkų per mažai, jie per daug apkrauti darbu ir dirba nepaprastai sunkiai. Praradome tūkstančius policijos pareigūnų, daugiau nei 40 jaunimo klubų, nemažai mokytojų, taip pat apkarpytos aptarnavimo ir prevencinių paslaugų sferos. Net Vidaus reikalų ministerijos tarnautojai sako, kad yra ryšys tarp gerokai apkarpytų policijos išteklių ir išaugusio smurtinių nusikaltimų skaičiaus.“

Nudurtas lietuvis

Londono policija įvardijo asmenį, kuris pirmadienio naktį nužudytas rytinėje miesto dalyje. Tai – lietuvis.

Pirmadienį po vidurnakčio Stratforde, Whalebone Lane gatvėje užpultas ir peiliu sužalotas apie 40 metų vyras, kuris mirė įvykio vietoje. Apie sužeistą ir sukniubusį žmogų tarnyboms pranešta apie 0.40 val., o po 20 minučių konstatuota jo mirtis.

Policija birželio 18-osios vakare oficialiai įvardijo auką – tai 42 metų lietuvis Giedrius Juškauskas. Jo artimieji apie nelaimę informuoti, rašo portalas anglija.today.

Nustatyta, jog Londone, East Hame rajone gyvenęs Lietuvos pilietis mirė dėl daugybinių durtinių žaizdų kūne – vyras naktį subadytas peiliu.

Kas taip galėjo pasielgti, kol kas nežinoma. Policija tiria žmogžudystę ir ieško nusikaltėlių bei liudininkų.