„Videoformes“ – tai tarptautinis video ir skaitmeninio meno festivalis Prancūzijoje, kurį 1986 m. inicijavo videomenininkas Gabrielis Soucheyre. Festivalio „Videoformes“ programoje ypač daug dėmesio skiriama jaunų menininkų kūrybos sklaidai, prodiusuojami nauji skaitmeninio meno kūriniai ir organizuojamos menininkų rezidencijos. Festivalyje rodyti tokių pasaulyje gerai žinomų menininkų kaip Nam June Paiko, Billo Viola, Gario Hillo, Johno Sanborno, Pipilotti Rist, Roberto Caheno darbai. Taip pat festivalio „Videoformes“ rengėjai leidžia video ir skaitmeniniam menui skirtą žurnalą „Turbulences Video Magazine“, kaupia videomeno archyvą, kuriame jau surinkta daugiau kaip 8000 kūrinių.

Birželio 27 d., ketvirtadienį, 18 val. vyks performatyvus festivalio kuratoriaus Gabrielio Soucheyre pokalbis su austrų menininke Regina Hübner „Greitas pokalbis apie tave ir mane“. Jo metu bus kalbama apie asmenines patirtis ir Reginos Hübner kūriniuose sprendžiamas tapatybės, savimonės, komunikacijos, meilės ir erotizmo temas.

Nuo birželio 26 d. videomeno festivalio peržiūros persikels į Nacionalinį M. K. Čiurlionio dailės muziejų Kaune.

Renginys nemokamas, be registracijos.
Visos filmų peržiūros ir pokalbiai vyks anglų k.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją