Pasak G. Nausėdos komunikacijos vadovo Aisčio Zabarausko, pakartotinis susitikimas su L. Linkevičiumi rengiamas dėl prezidentui itin svarbios užsienio politikos srities klausimų.

„Viena iš būsimo prezidento funkcijų yra užsienio politika, ir tai yra ministras, su kuriuo susitiksime dažniau. Yra ką aptarti ir dėl vizito į Lenkiją, ir dėl kitų vizitų“, - Eltai sakė A. Zabarauskas.

Su politiniais lyderiais ir pareigūnais susitikimus Prezidentūroje rengiantis G. Nausėda padėtį šalyje jau aptarė su premjeru Sauliumi Skverneliu, „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu, konservatorių pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu, Tvarkos ir teisingumo partijos lyderiu Remigijumi Žemaitaičiu, socialdemokratų pirmininku Gintautu Palucku, liberalais Eugenijumi Gentvilu bei Viktorija Čmilyte-Nielsen.

G. Nausėda susitiko ir su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu, kariuomenės vadu leitenantu Jonu Vytautu Žuku, „socialdarbiečių“ lyderiais Gediminu Kirkilu ir Andriumi Palioniu bei Valstybės apsaugos departamento vadovu Dariumi Jauniškiu.