Nuo liepos 20 iki rugsėjo 29 dienos Bakingamo rūmai bus atviri visuomenei, rašoma portale „People“. Didžiosios Britanijos karalių rezidencijos lankytojams bus suteikta proga įžengti į 19 salių, kuriose vyksta valstybinės reikšmės priėmimai ir ceremonijos.

Viena iš jų – Baltoji svetainė. Praėjusį ketvirtadienį Karališkosios kolekcijos fondas socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje paskelbė šios ištaigingos patalpos nuotrauką.


Baltoji svetainė dažnai apibūdinama kaip įspūdingiausia rūmų salė. Joje ypač dažnai rengiamos audiencijos ir mažesni priėmimai. Reikšmingų įvykių proga ši patalpa paprastai tampa ta vieta, kurioje karalienei pristatomi svarbiausi iškilmių svečiai, vėliau patraukiantys į kiek didesnę salę.

Viena įdomi detalė - Baltojoje svetainėje įrengtos užmaskuotos durys, kurias ne taip lengva atskirti nuo paprasčiausio didžiulio veidrodžio. Būtent pro jas Jungtinės Karalystės monarchė įžengia į patalpą. Kitos durys į salę atrodo prabangiai puoštos, tačiau kaip įprastos durys.

Bakingemo rūmų Baltoji salė

Iš Bakingamo rūmų Baltosios svetainės kiekvienais metais transliuojamas monarchės kalėdinis pasveikinimas.

Karalienė Elžbieta II

Visgi Baltoji svetainė – nėra unikalus, vien Londono rezidencijos salei suteiktas pavadinimas. Baltosiomis svetainėmis taip pat vadinamos atitinkamos Vindzoro ir Sandringamo rūmų salės. Tarkim, princesės Eugenie ir Jacko Brooksbanko oficialios vestuvinės nuotraukos buvo darytos ne Bakingamo, o Vindzoro rūmų Baltojoje svetainėje.

Princesės Eugenie vestuvės

Ten pat rengiamos ir fotosesijos per karališkajai šeimai svarbius įvykius.

Karalienė Elžbieta II su šeima

Pernai vasarą karališkosios šeimos „Instagram“ paskyroje buvo paviešintas pagreitintas vaizdo įrašas, iš kurio galima susidaryti įspūdį, kaip rūmus aptarnaujantis personalas iš virtuvės patenka į rezidencijos Kiniško stiliaus svetainę.

Kaip matyti iš filmuotos medžiagos, išėję iš rūsyje įrengtos virtuvės, darbuotojai turi pakilti liftu, o tada ilgais koridoriais pasiekti norimą patalpą.

Kelionės iš personalui skirtų patalpų vaizdo įrašas buvo paskelbtas siekiant informuoti visuomenę apie numatomus Bakingamo rūmų patobulinimus, įskaitant naujų, erdvesnių liftų įrengimą.

„Ateityje iš rūsio bus galima pakilti nauju liftu“, – patikino vyr. architektas Tony Barnardas, komentuodamas sudėtingą kelią, kurį turi įveikti rūmų personalas, kad patektų į didikams skirtas patalpas.

Daugiau Bakingemo rūmų nuotraukų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)