Per bepilotės skraidyklės perėmimo operaciją niekas nepatyrė sužalojimu ir nebuvo padaryta žalos, pranešė oficiali naujienų agentūra „The Saudi Press Agency”.

Reaguodami į bombardavimo kampaniją Jemene, Irano remiami hučių sukilėliai pažadėjo vykdyti dronų išpuolius prieš Abhos ir pietų Gizano miesto oro uostus, o jų atstovas sukilėlių valdomame televizijos kanale „Al-Masirah“ pažadėjo „skausmingas dienas“ Saudo Arabijai.

Sukilėliai teigė, kad jų dronai buvo nukreipti į degalinę Abhos oro uoste ir nepilotuojamų oro transporto priemonių Gizano oro uoste valdymo patalpas.

Sukilėliai, kurie nuo 2015 metų kovo patiria nuolatinį bombardavimą, pareikalavusį civilių aukų, pastarosiomis savaitėmis suaktyvino raketų ir dronų išpuolius ir įspėjo, kad bus taikomasi į koalicijos partnerių oro uostus.

Trečiadienį per sukilėlių raketų ataką prieš Abhos oro uostą buvo sužeisti 26 civiliai gyventojai.

Penktadienį koalicija pranešė, kad hučiai nukreipė penkis dronus į Abhos oro uostą ir netoliese esantį Chamio Mušaičio miestą, kuriame yra didelė oro bazė, naudojama kaip platforma koalicijos partnerių raketoms paleisti.

Organizacija „Human Rights Watch“ pasmerkė trečiadienio išpuolį kaip akivaizdų „karo nusikaltimą“, ragindama hučius nedelsiant nutraukti visas atakas prieš civilinę infrastruktūrą Saudo Arabijoje.

Išpuoliai vykdomi vis stiprėjant regioninei įtampai su Iranu, o Saudo Arabija jau ne kartą apkaltino Iraną padedant sukilėliams ginkluotis išmaniais ginklais. Teheranas neigia šiuos kaltinimus.

Po neseniai įvykusių sukilėlių išpuolių, Saudo Arabijos žiniasklaida pranešė, kad koalicija sustiprins oro reidus prieš sukilėlių pozicijas šiaurinėje Jemeno Hadžaho provincijoje.

Koalicijos partnerės taip pat pradėjo oro atakas prieš sukilėlių valdomą sostinę Saną, šeštadienį pranešė valstybinė Saudo Arabijos televizija.

Koalicija pradėjo remti Jemeno vyriausybę 2015 metais, kai prezidentas Abedrabbaso Mansouro Hadi (Abedrabas Mansuras Hadis) buvo priverstas bėgti iš šalies.

Nuo tada per konfliktą žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, daugelis jų civilių, teigia pagalbos agentūros.

Ši padėtis sukėlė tai, ką Jungtinės Tautos apibūdina kaip didžiausią pasaulyje humanitarinę krizę, o pagalbos reikia daugiau nei 24 mln. – daugiau nei dviem trečdaliams – Jemeno gyventojų.