„Pelicans“ į „Lakers“ išsiuntė aukštaūgį Anthony Davisą, mainais už savo ilgametį klubo narį gauna Lonzo Ballą, Brandoną Ingramą, Joshą Hartą ir tris NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimus, įskaitant ir 4 numerio šaukimą šių metų naujokų biržoje, skelbia ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski.

Dabar „Lakers“ gretose – viena pajėgiausių priekinių linijų visoje lygoje: 26-erių A. Davisas prisijungia prie kitos Los Andželo klubo žvaigždės LeBrono Jameso.

A. Davisas Naujojo Orleano klubui atstovavo nuo 2012 metų, o šiemet sausio gale pareikalavo mainų iš „Pelicans“.

Nėra abejonės, kad pakelti sparnus iš Pelikanų lizdo siekė čia užsitupėjęs AD, tačiau rašėme, kad gerai įsižiūrėjus į šią situaciją galima įžvelgti iš už plačių aukštaūgio pečių kyšančią L. Jameso kaktą.

Karalius ir jo agentūra „Klutch Sports“ kryptingai siekė atlikti tai, ką anglakalbiai vadina „Power move“ – savo galia ir įtaka paremtą ėjimą.

Pirmasis pamatas galimiems mainams buvo paklotas dar praėjusio sezono išvakarėse, kai rugsėjo 28-ą dieną A. Davisas oficialiai sudarė sutartį su nauju agentu Richu Paulu.


Krepšininko interesams nuo šiol atstovaujantis agentas dirba ir su keletu kitų pirmo ryškumo NBA žvaigždžių, tarp kurių – ir su savo ilgamečiu bičiuliu LeBronu.

Šis Anthony žingsnis Naujajame Orleane buvo sutiktas kaip pabaigos pradžia.

Tuomet niekam nekilo abejonių, kad R. Paulas padarys viską, kad AD artimiausiu metu taptų iki ašarų trūkstama antrąja „Lakers“ žvaigžde ir kartu su LBJ grąžintų Angelų miesto klubą į NBA Olimpą.