Mačas turėjo vykti 17 val., bet likus gerai valandai iki rungtynių pradžios „Stumbras“ feisbuke pranešė, kad „šiandien neketina žaisti A lygos rungtynių“.

„Taip yra dėlto, jog klubas nesulaukia palaikymo iš Lietuvos futbolo federacijos šiuo klubui sunkiu metu“, – rašoma klubo feisbuko paskyroje.

Blogų ženklų jau buvo vasaros pradžioje: klubo rezervinė komanda prieš dvi savaites praleido I lygos rungtynes, o neseniai su komanda atsisveikino ne tik vienas ekipos lyderių Lucasas Villela, kuris persikėlė į Latviją, bet ir keli itin svarbūs žaidėjai.

Susisiekus su klubo administracijos direktoriumi Karoliu Dieniniu, šis buvo stadione greta komandos. „Stumbro“ atstovas teigė, kad tokį sprendimą – nežaisti A lygos namų rungtynių – priėmė klubo savininkas airis Richardas Walshas.

„Susirinkome į namų rungtynes, bet gavome paliepimą iš klubo savininkų.

Patys esame priblokšti, pačiam skaudu. Nežinome, ko jis konkrečiai siekia, kokio palaikymo tikisi iš LFF. Komanda susirinko į rungtynes, yra 20 žaidėjų, visi galėtų žaisti. Nėra taip, kad nesurinktume startinio vienuoliktuko.

Mes tik esame klubo administracija, o yra savininkai, kurie sprendimus priima ne Lietuvoje. Nesuprantame tiksliai, ko norima iš federacijos.

Dėl skolų neturėjome teisės naudotis Nacionalinės futbolo akademijos stadionu, bet federacija mums leido. Ji tikrai rodė ženklus norėdama padėti klubui su sąlyga, kad „Stumbras“ komunikuotų su federacija.

Tikrai nežinau, ką reiškia tikėtis „federacijos palaikymo“, nežinau, ko yra siekiama. Galbūt rungtynių nukėlimo, kada būsime stipresnės sudėties. Sunku komentuoti. Galbūt turi kažkokį planą susikūrę, galbūt patys apie save yra per geros nuomonės, bet tai tik interpretacijos“, – iš stadiono pasakojo K. Dieninis.

Anot jo, su klubo prezidentu airiu R. Walshu apie 15:30 val. telefonu kalbėjo trenerio asistentas Joao Martinsas.

„Pasakė nežaisti rungtynių. Sunku kažką dar komentuoti, gal dar situacija iki mačo pradžios pasikeis“, – vylėsi K. Dieninis.

Vienas klubo dalininku yra ir buvęs „Stumbro“ strategas Mariano Barreto, tačiau anot K. Dieninio, šis nuo klubo reikalų kiek nutolęs ir beveik į juos nesikiša.

Jis patvirtino, kad klubas turi skolų, futbolininkams jau trys mėnesiai nėra išmokėti atlyginimai, tačiau anot jo, sumos „nėra tokios, kurių nebūtų įmanoma likviduoti“.

Kalbėdamas apie Lucasą Villelą, K. Dieninis teigė, kad futbolininkas buvo nusipelnęs jau palikti „Stumbrą“, be to, klubas už jį gavo kompensaciją. „Nėra taip, kad žaidėjas pabėgo dėl neišmokėtos skolos, tiesiog sulaukė geresnio pasiūlymo“, – tvirtino klubo administracijos direktorius.

Klaustukai dėl Europos lygos

„Stumbro“ skolos gali pakišti koją startui Europos lygos atrankoje. Kitą savaitę bus traukiami pirmųjų atrankos etapų burtai.

„UEFA žiūri į finansinę situaciją, realiai klubas negali turėti pradelstų įsipareigojimų personalui ir žaidėjams. Jei dalyvausime Europos lygos turnyre, gali būti sustiprinta finansinė kontrolė, o šiaip UEFA kartu su federacija dar spręs dėl mūsų situacijos.

Mes turime pateikti tam tikrą informaciją, klubo veiklos tęstinumo galimybes. Jei jos nepateiksime, yra įmanomas ne pats maloniausias scenarijus, kad liksime be tarptautinių kovų.

Tai spręsis kitą savaitę, dar neužbėkime įvykiams už akių“, – kalbėjo K. Dieninis.

Į mačą atvykusi „Palangos“ komanda aikštėje darė apšilimą, ruošėsi rungtynėms bei laukė rungtynių inspektoriaus sprendimo.

DELFI žiniomis, nuo kovo mėnesio futbolininkams vėluoja atlyginimai, o žaidėjai nuo pat sezono pradžios buvo priversti klausytis tik skolose skęstančio klubo vadovų pažadų.

A lygos vadovas: gresia pašalinimas

A lygos prezidentas Vidmantas Murauskas teigė, kad be techninio pralaimėjimo klubui gresia pašalinimas iš A lygos.

„Ši situacija jau ne naujiena: klubui priklausanti dublerių komanda nežaidė I lygos rungtynių, dabar pagrindinė ekipa praleido A lygos rungtynes. „Stumbras“ gali būti šalinamas iš A lygos“, – tvirtino V. Murauskas.

Anot jo, klubo vadovas R. Walshas šią savaitę kreipėsi į federacijos generalinį sekretorių Edgarą Stankevičių, su juo bendravo telefonu ir prašė nukelti A lygos 5-6 rungtynes bei pašalinti „Stumbro B“ komandą iš I lygos pirmenybių.

Įdomu tai, kad pagal A lygos nuostatus (32 straipsnis), jei komanda nėra sužaidusi daugiau nei 50 proc. rungtynių, pašalinimo atveju anuliuojami jos rezultatai. Iki to, kad „Stumbras“ būtų sužaidęs pusę čempionato, trūksta vienerių rungtynių.

Šiuo metu „Stumbras“ yra sužaidęs 13 rungtynių, yra surinkęs 15 taškų (4 pergalės, 3 lygiosios, 6 nesėkmės) bei užima 5-ą poziciją.

Federacijos atsakas

Lietuvos futbolo federacija (LFF), reaguodama į tokius tikrovės neatitinkančius teiginius, griežtai atmeta klubo pareiškimus.

„Šiuo metu „Stumbro“ klubas turi 20 tūkst. eurų skolų federacijai, tačiau, nepaisant to, mes stengėmės jiems pagelbėti. Pavyzdžiui, birželio 15 d. rungtynes klubui buvo leistos žaisti nemokant už stadioną nuomą.

Birželio 16 dieną turėjusios vykti rungtynės tarp „Žalgirio B“ ir „Stumbro B“ dublerinių komandų buvo nukeltos į rugpjūčio 20 dieną dėl sudėtingos „Stumbro“ klubo situacijos. Ieškome būdų, kaip padėti klubui, tačiau už varžybų sportinių kriterijų įgyvendinimą yra atsakingas pats klubas“, – LFF pranešime teigia generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kauno klubo nedalyvavimą birželio 15 dienos rungtynėse išnagrinės LFF Drausmės komitetas, kuris priims atitinkamas sankcijas vadovaujantis LFF Drausmės kodeksu.

Anot LFF vadovo, artimiausiu metu federacija priims sprendimus dėl susidariusios bendros „Stumbro“ situacijos: „Paskutines dvi savaites kalbamės su klubu, tačiau konkretaus ir įgyvendinamo veiksmų plano mes iš jų pasigendame. Dabartinė situacija smukdo tiek klubo, tiek lygos prestižą, todėl imsimės atitinkamų veiksmų“.

A lygos rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.„Sūduva“131102+2133
2.„Žalgiris“141013+1931
3.„Riteriai“14743+725
4.„Kauno Žalgiris“14716+522
5.„Stumbras“13436-315
6.„Atlantas“14329-1911
7.„Panevėžys“13247-610
8.„Palanga“132110-247

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)