„Per rinktinių pertraukas visada komandos išeina iš ritmo ir tai labiau jaučiasi kalbant apie tuos žaidėjus, kurie buvo iškviesti į rinktines. Mes negalime valdyti jų fizinio krūvio, todėl labai svarbu, kad jie gautų visavertes treniruotes.

Mes, savo ruožtu, turėjome du mikrociklus – iki rungtynių su Minsko „Dinamo“ ir po jų. Dabar labai svarbi psichologinė būsena – turime būti pozityviai nusiteikę ir su tokia nuotaika žengti į aikštę.

Tai yra svarbiausias priešrungtyninis momentas“, – prieš išvyką kalbėjo komandos treneris Aurelijus Skarbalius.

– Treneri, kokią įtaką pasiruošimui darė karštis?

– Žinoma, kad tokiu oru ruoštis sunkiau – žaidėjai ilgiau atsistatinėja, darėme trumpesnius pratimus, ilgesnes pauzes. Tačiau aš nenorėčiau to sureikšminti. Aš toks žmogus, kuris geriau kalbės ne apie problemą, bet apie sprendimą. Ir, jei įmanoma, tuo pasinaudoti.

Netrukus mūsų laukia iššūkis Europos taurės turnyre. Jei burtai lems šiltų kraštų komandą, mes jau būsime pasiruošę. Todėl, kai manęs klausia: karšta? Aš sakau, kad geresnio pasiruošimo Europai nesugalvosi.

Dar grįžtant prie tokių sąlygų, žaidėjai turi save labiau prižiūrėti – dar sveikiau maitintis, dar labiau ilsėtis ir dar daugiau gerti vandens.

– Kaip pasikeitė „Atlantas“ nuo to laiko, kai nepavyko jo įveikti pirmajame rate?

– „Atlantas“ yra banguojanti komanda. Vis tik, kuo sezonas labiau į priekį – tuo žaidėjai labiau įsižaidžia. Manau, kad tokios pertraukos, kaip dabar, jiems yra reikalingesnės nei kitoms komandoms.

„Atlantas“ yra įdomus kalbant apie taktinius dalykus – jie keičia sistemas, gali žaisti keturiais arba penkiais gynėjais. Tačiau mes tam pasiruošę.

Šaltinis
Temos
It is forbidden to copy the text of this publication without a written permission from DELFI.
DELFI EN
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)