Paskutinis Elono laimėjimas – ketvirta vieta vyrų figūros rungtyje Varšuvoje vykusiame NAC organizacijos pasaulio kultūrizmo ir fitneso čempionate. Vaikinas sako, kad dėl įtempto pasiruošimo varžybų sezonui, ko gero, po šio čempionato jis trumpam padarys pertrauką.

„Sportuoju kasdien po du kartus. Pirmos dienos pusėje dirbu su svoriais ir apkraunu raumenis, o sekanti treniruotė būna 30-60 minučių cardio bei pilvo preso pratimai. Paskirstau viską į dvi treniruotes, nes kitaip gautųsi apie 4 valandos sporto per kartą, kas organizmui būtų labai per daug“, – savo sporto rutina besiruošiant varžyboms dalijasi Elonas.

„Laisvų dienų neplanuoju, labiau reaguoju į savijautą, jei kažkurią dieną jaučiu, kad kūnas išsekęs ir prašosi poilsio, pasidarau laisvadienį. Kalbant apie mitybą, visada stengiuosi palikti kuo daugiau laiko kūno ryškinimui, kad nereiktų daryti labai didelio kalorijų deficito ir vaikščioti išsekus, atrodant kaip zombiui. Kuo daugiau laiko turi, tuo didesnį angliavandenių bei kalorijų kiekį gali laikyti, kas leidžia atlikti kokybiškesnes treniruotes bei turėti daugiau jėgų tiesiog gyvenant. Nukirpus kalorijas per stipriai, nebesinori nieko – nei dirbti, nei bendrauti su žmonėmis, nei kažką veikti.

Sunkus tas pasiruošimas varžyboms, vaikštai parduotuvėje ir žinai, kad nieko negali pirkti, eini pro greito maisto restoraną ir žinai, jog tai ne tau. O kuo arčiau varžybos, tuo sunkiau... Pačiame gale, atrodo, lauki skanaus maisto labiau, nei pačių varžybų“, – juokiasi pašnekovas.

Šiuo metu E. Penikas džiaugiasi tokiais pasiekimais:

  • 2018 m. IFBB Vilniaus taurė – 2 vieta;
  • 2018 m. Kauno Galintos taurė – 1 vieta;
  • 2018 m. IFBB Lietuvos čempionatas – 2 vieta;
  • 2019 m. NAC Vilniaus taurė – 1 vieta;
  • 2019 m. IFBB PRO Qualifier (Bigman Weekend Show) – 5 vieta;
  • 2019 m. NAC federacijos pasaulio čempionatas – 4 vieta.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)