J- Koks jūsų santykis yra su socialinėmis medijomis? Instagramas? Feisbukas? Youtubas?

A- Žinau, kad tokie yra, bet man internetas reikalingas kaip informavimo šaltinis ruošiantis laidai ir pan. O šiaip, aš turiu savo darbinį puslapį, kurį prižiūri mano kolegės. Aš negyvenu tam burbule.

Su Inga esame prieš visus tuos atostogų viešinimus. Kiekvieno savo maisto nedemonstruojame.
Aš sakau, kad jeigu jau pradinę stadiją nufotografavai, tai ir finalinę nufotkink. Kai jau susivirškino. Sudėk abi nuotraukas šalia viena kitos.

Gyvenimas virtualioje realybėje man nesuprantamas. Aš sakau, kad jeigu su draugais negali susitikti, tai pasiskambink. Bet žinutėmis rašinėtis man nepatinka. Jeigu jis negali pakelti, jis nepakels, o jeigu galės, tai perskambins. Man patinka žolės kvapas, o ne jos vaizdas telike.

Galbūt aš esu senamadiškas, tačiau man patinka realus gyvenimas, o ne jo vizija.

R- Iš kur ta energingumo paslaptis?

A- Iš noro gyventi pilnavertį gyvenimą. Aš galiu pasakyti, kad aš noriu gyventi pilną gyvenimą. Tai yra mano ekstrymas.

J- Ką jūs manote apie influencerius?

A- Influenceriai daro daug įtakos kitiems žmonėms internete, bet teko matyti kelis jų, kai jie išeina prieš didelę auditoriją. Jie sakinio rišlaus nesugeba suregzti. Koks tu įtakotojas? Tu turi būti tas, kuris išeina su savo mintimis į žmones, į minią. O juos ištinka agorofobija, viešų erdvių baimė. Jie išeina susikaustę.

R- Jūs esate griežtas dėstytojas? Aš esu girdėjęs tokį mitą, nežinau, tai tiesa ar ne, tokią istoriją, kad paskaitų metu pradėjote klausinėti savo studentų to, ką jie žino ir supratęs, kad nieko jie nežino. Padėjote knygų pundą ir sakote, kai šitą perskaitysite, mes pratęsime su jumis mokymus. Ar tai tiesa?

Taip tai yra tiesa.

Yra sena arabų išmintis. Galima prievarta atversti kupranugarį prie šaltinio, bet prievarta nepriversi jo gerti. Jūs esate prie žinių šaltinio. Mes jums jį duodame. Bet mes negalime priversti jūsų gerti, jeigu jūs to nenorite. Gaila, kad jie nėra ištroškę. Paklausiau jų, kas vaikystėje turėjo svajonę, turėti laiko mašiną. Būna nei viena ranka pakelta. O juk ta laiko mašina yra seniai išrasta. Ji suteikia tau galimybę nusikelti daugiau nei 2000 metų atgal ir pamatyti pasaulį Cezario akimis. Tu gali nusikelti į Šekspyro protą, į Archimedo. Knygos yra laiko mašina, kuri veikia tik į vieną pusę. Skaityt knygas yra gaidys – gaidys yra tas, kuris neskaito knygų.

R- Jūs esate baigęs teisės studijas. Kodėl pasirinkote būtent šią profesija ir ar pagal ją esate dirbęs?

A- Taip esu baigęs baudžiamosios teisės studijas, esu magistras. Studijos tęsėsi aštuoniolika metų. Koncertinė ir televizinė veikla trukdė teisei, bet paskui aš supratau, kad reikia pasibaigti vien todėl, kad pagrindai buvo jau baigti, o mane pašalino iš trečio kurso. Nesu dirbęs teisininko darbo, o su teise iš kitos pusės, kai buvau teisiamasis.

R- Buvot teisiamas dėl kelių dalykų, ar vieno?

A- Dėl vieno, dėl melagingo iškvietimo ir visuomenei kilusio pavojaus.

Buvo Žilvino Žvagulio ir Irenos Starošaitės vestuvės. Mes buvome piršliais. Vestuvės buvo labai smagios, jos vyko gero bičiulio viešbutyje. Visi įsilinksmino ir staiga dingo nuotaka, dabar turėsite ją išsipirkti. Reikėjo paskambinti policijai, pasakyti, kad viešbutis užminuotas. Tuo pačiu ir nuotaką suras, kam čia patirtis. Paskambinau, atvažiavo policija. Kitą dieną surašė protokolą. Man prisiuvo baudžiamąją bylą ir aš tuomet viską atvežiau centais. Tai buvo 15 tūkstančių litų.Tai buvo 720 kilogramų.

J- Kiek jūsų gyvenimą pakeitė Seimas?

A:Didžiausias pokytis įvyko žmonių galvose. Jie ėmė galvoti, kad Valinskas iš to šaunuolio šou meno tapo žmogumi pasirašinėjančiu įstatymus. Tuo metu buvo mažinamos išmokos, o to reikėjo valstybei, nes ji būtų bankrutavusi.

R- Ar vis dar uždirbate iš verslo, ar turite ir kitų pajamų šaltinių?

A-Taip, labai džiaugiuosi, kad projektai, kuriuos pasiūlome televizijai būna įdomūs. Dirbu ir uždirbu iš jų. Žiūrimiausi būna mano kuriami žaidimai, taip pat „Auksiniai svogūnai“.

R- 2004 metais buvau girdėjęs tokį gandą, kad Arūnas Valinskas gauna mėnesio algą, kuri siekia 80 tūkstančių litų. Ar tai yra tiesa?

A- Aš negaudavau algos, bet gaudavau honorarą už kiekvieną produktą atskirai. Būdavo 50 - 80 tūkstančių, priklausomai nuo sezono. Kuomet kuri kokius 4 - 5 projektus ir iš jų susideda tas honoraras. Daugiausia pinigų išeidavo už tokius projektus, kaipDviračio žinios“, kuomet laida pasirodydavo kasdien, o už ją gaudavau apie 700 litų. Tuomet per mėnesį susdarydavo neva kosminė suma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)