D. Trumpui išsakius šiuos komentarus vėlai trečiadienį parodytame interviu televizijai ABC, vėl kilo kontroversija, rusenanti nuo 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampanijos laikotarpio, per kurį jo štabas priėmė Rusijos siūlymus pateikti jo varžovę Hillary Clinton kompromituojančios medžiagos.

„Manau, norėtumėt pasiklausyti... pasiklausyti – nieko bloga“, – pareiškė D. Trumpas, paklaustas, ką darytų, jei tokios šalys kaip Rusija ar Kinija pasiūlytų jam tokios informacijos.

Ketvirtadienį D. Trumpas sureagavo į kilusią kritikos laviną – prezidentas pabrėžė, kad jis „kasdien“ bendrauja su užsienio politikais.

„Ar turėčiau tučtuojau skambinti FTB (Federaliniam tyrimų biurui) dėl šių susitikimų ir skambučių? Kaip absurdiška! Niekas manimi daugiau nebepasitikėtų“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Vis tik prezidentas turėjo omeny pokalbius su tokiais sąjungininkais kaip Prancūzijos bei Didžiosios Britanijos lyderiai ir net Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II.

Kritikų minima problema yra kitokia: faktas, kad D. Trumpas gina savo teisę kalbėtis apie savo oponentus su tokiomis valstybėmis kaip Rusija, kurią Vašingtono elitas laiko pavojinga varžove.

Minėtame interviu ABC D. Trumpas pareiškė, kad jei tokie šaltiniai turėtų kompromituojančios informacijos apie oponentus, „manu, kad ją priimčiau“.

Valstybės vadovo teigimu, jis „galbūt“ susisiektų su FTB, jei „manyčiau, jog kažkas yra negerai“.