Anksčiau šį mėnesį V. Zelenskis Briuselyje susitiko su ES vadovais. Tai buvo pirmasis naujojo Ukrainos prezidento vizitas į užsienį, kurio metu V. Zelenskis ragino Europos vadovus padidinti spaudimą Rusijai, kad ši nutrauktų karą šalies rytuose.

Eliziejaus rūmų atstovai teigė, kad pirmadienį vyksiančio susitikimo metu bus galima aptarti Prancūzijos paramą rengiant V. Zelenskio siekiamų reformų programą. Taip pat žadama diskutuoti ir apie galimybę Prancūzijai ir Vokietijai prisidėti prie konflikto rytinėje Ukrainoje sprendimo.

ES vadovai džiaugėsi Ukrainos prezidento rinkimų eiga ir tuo, kad prezidento pareigos buvo perimtos taikiai. Vis dėlto, pirmuosius V. Zelenskio žingsnius ES sąjungininkės stebi labai atidžiai – rinkimuose balandį prieš ankstesnį prezidentą Petro Porošenką laimėjęs V. Zelenskis neturi jokios politinės patirties, o jo populiarumą iš dalies nulėmė V. Zelenskio suvaidintas vaidmuo seriale apie mokytoją, staiga tapusį prezidentu.

Antradienį V. Zelenskis susitiks ir su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu bei kanclere Angela Merkel. Tai trečiadienį Berlyne patvirtino vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas.