1. Pirmą kartą Lietuvoje – kompiuteriukų lenktynės

Greitis, azartas ir daug geros nuotaikos – visa tai laukia pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiose „Micro:bit“ kompiuteriukų lenktynėse! Jose savo jėgas išbandys daugiau kaip 150 penktų–aštuntų klasių moksleivių iš visos Lietuvos, dalyvaujantys projekte „Kompiuteriukų ralis – IT pamokas keičianti kelionė“.

Renginio metu vos per valandą vaikai sukonstruos „Micro:bit“ kompiuteriukais valdomus robotukus, kurie varžysis 4 skirtingose kategorijose: grožio, mobilumo, greičio ir autonominio programavimo.
Renginyje taip pat veiks „Pildyk“ skelbto iššūkio „Gerink savo žaislą“ kurtų žaislų paroda. Ją bus galima ne tik apžiūrėti, bet kai kuriuos žaislus ir patiems išmėginti.

Renginio dalyviai bus kviečiami pasimėgauti ir nemokama virtualiosios realybės atrakcija bei pasmaguriauti spragėsiais ar cukraus vata.

Kur: PC „Panorama“, Saltoniškių g. 9

Kada: birželio 14 d. nuo 11 iki 14:30 val.

2. Šeimų erdvė Kultūros naktyje

Kasmete tradicija tapusi Kultūros naktis vilniečius ir miesto svečius kviečia į gausybę renginių, skirtų visai šeimai.

Vienas jų – mini festivalis-šeimų erdvė „Magiškas pasaulis“, pakviesiantis į Vilniaus Bernardinų sodą. Visą vakarą ši erdvė bus virtusi pasaka – istorijas seks teatro aktoriai, vyks cirko pasirodymai, bus pristatyti keli užsienio menininkų projektai.

Bus galima išmėginti jėgas stalo ir lauko žaidimuose, išmokti žongliruoti, stebėti fakyrų pasirodymus ir net sudalyvauti orientacinėse juoko paieškose.

Kur: Bernardinų sodas, Maironio g.

Kada: birželio 14 d. nuo 18 iki 1 val.

3. Siaubo pasakos

Aktorė ir režisierė Agnė Sunklodaitė bei „Labaiteatras“ 9–13 m. vaikus pakvies į spektaklį „Siaubo pasakos“. Jis sukurtas pagal legendinę Norberto Vėliaus liaudies sakmių knygą „Sužeistas vėjas“. Spektaklyje pasakojama apie vaiduoklius ir praeivius lydinčias švieseles, vilkolakius, žiburinius ir netgi patį Perkūną – kuo baisiau, tuo įdomiau!

Kur: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus, Vilniaus g. 41

Kada: birželio 14 d. 18 val.

Reikalinga registracija vadyba@labaiteatras.lt.

4. „Kas pasaulyje g(a)ražiausia?“

Stalo teatras sugalvojo pasaką „Snieguolė ir septyni nykštukai“ perkelti į garažą. Aktorė Saulė Degutytė pasaką seks pasitelkdama neįprastus garažo aplinkoje randamus daiktus.

Spektaklis „Kas pasaulyje g(a)ražiausia?“ įkvėptas prancūziškojo dadaizmo ir yra visiškai kitoks nei įprastas teatro veiksmas: jo metu vyks videopamokėlės, kaip pasigaminti įvairius daiktus, o septynis nykštukus atstos garaže esantys darbo įrankiai.

Kur: „Menų spaustuvė“, Šiltadaržio g. 6

Kada: birželio 14 d. 19 val.

5. Kūrybinės dirbtuvės „Seku seku pasaką“

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus vaikus ir tėvelius kvies drauge kurti pasakas. Kartu su muziejaus edukacinių programų koordinatore Daiva Krutuliene vaikai pasiners į nuostabų pasakų pasaulį ir patys taps jų autoriais.

Vaikai bus kviečiami ne tik kurti scenarijų, bet ir iš įvairių medžiagų gaminti personažus bei vaidinti.

Kur: Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus, Vilniaus g. 41

Kada: birželio 16 d. 12 ir 13 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją