„Atleisti iš einamų pareigų: policijos generolą majorą Jurijų Deviatkiną... policijos generolą majorą Andrejų Pučkovą“, – sakoma V. Putino pasirašytame įsake.

J. Deviatkinas buvo atsakingas narkotikų kontrolę Maskvoje, o A. Pučkovas buvo sostinės vakarinės apygardos teisėsaugos viršininkas.

Nepriklausomo naujienų portalo „Meduza“ žurnalistas 36 metų I. Golunovas praėjusį ketvirtadienį buvo sulaikytas Maskvoje ir apkaltintas narkotikų laikymu. Kilus dideliam rezonansui Rusijoje ir kitose šalyse, vėliau jam buvo panaikinti baudžiamieji kaltinimai.

Antradienį vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas pareiškė, kad rusų teisėsauga įvertins I. Golunovą sulaikiusių pareigūnų veiksmus.

„Vidaus tyrimo tarnybos tyrimo dėl policijos pareigūnų, sulaikiusių žurnalistą Ivaną Golunovą, veiksmų teisėtumo, medžiaga buvo perduota Rusijos tyrimų komitetui; patys darbuotojai nušalinti nuo pareigų“, – žurnalistams sakė V. Kolokolcevas.

„Priėmiau sprendimą teikti Rusijos Federacijos prezidentui prašymą, kad būtų atleisti iš užimamų pareigų Maskvos vakarų apygardos policijos viršininkas generolas Pučkovas ir VRM Maskvos padalinio narkotikų kontrolės valdybos viršininkas generolas Deviatkinas“, – pridūrė ministras.

Penktadienį policija paskelbė keletą nuotraukų, kuriose esą matoma I. Golunovo bute įrengta sintetinių narkotikų gamybos laboratorija. Visgi vėliau policija pripažino, kad nuotraukos buvo darytos kitur.

Žurnalistas, kuris savo tyrimuose gvildeno tokias temas kaip įtartinas Rusijos laidojimo namų verslas ar korupcija Maskvos merijoje, pareiškė teisme, kad savo kaltės nepripažįsta.

I. Golunovo advokatai teigia, kad jam iškelta byla buvo sufabrikuota.