Vilniaus apygardos teismas birželio 13 dieną paliko nepakeistą pernai gegužę Vilniaus miesto apylinkės teismo priimą nutartį, kuria konstatuota, jog M. Marcinkevičius turėjo teisę viešai išsakyti savo nuomonę apie grupės mokesčių politiką, o prašymas pripažinti šiuos teiginius neatitinkančiais tikrovės – atmestas.

„Tokiu sprendimu teismas jau antrą kartą atmetė N. Numavičiaus ir kitų ieškinį, mažesniajam VP grupės akcininkui M. Marcinkevičiui, kuriuo jis buvo kaltinamas paskleidęs tikrovės neatitinkančią informaciją“, – BNS sakė M. Marcinkevičiui atstovaujantis advokatas Kęstutis Švirinas.

Teismo nutartis nevieša, todėl M. Marcinkevičiaus atstovai išsamiau jos nekomentuoja.

N. Numavičiaus atstovai pabrėžia, kad teismai sprendimus priėmė nenustatęs mokesčių nesumokėjimo atvejų, taip pat informavo, kad skųs jiems nepalankią nutartį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Teismas nenustatė jokių mokesčių nesumokėjimo atvejų, tačiau, deja, M. Marcinkevičiaus elgesį įvertino kaip jo teisės turėti savo nuomonę įgyvendinimą. Mūsų įsitikinimu, saviraiškos laisvė turi savo ribas ir negali paneigti kitų asmenų teisių, įskaitant garbę ir reputaciją. Tikimės, kad Lietuvos Aukščiausiame Teisme mums pavyks įrodyti M. Marcinkevičiaus nesąžiningą elgesį“, - komentare BNS sakė N. Numavičiaus šeimos biuro atstovas Nerijus Maknevičius.

„Vilniaus prekyba“ į teismą dėl M.Marcinkevičiaus viešai išsakytų pareiškimų įmonių grupės ir atskirų jos akcininkų atžvilgiu kreipėsi 2015-ųjų rugpjūtį. Iki 10 proc. akcijų įvairiose VP grupės įmonėse turintis M. Marcinkevičius tuomet pareiškė, kad „Vilniaus prekybos“ grupėje buvo taikoma „ypač agresyvi“ mokesčių planavimo sistema.

VP grupės atstovai kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M. Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.

Verslininkai ir jų kontroliuojamos įmonės santykius aiškinasi skirtinguose teismuose, VP grupės akcininkų santykiai sulaukė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir teisėsaugos dėmesio. Jie taip pat figūruoja ir politinės korupcijos byloje – buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis apie tai kalbėjosi su buvusiu VMI viršininku Dainoru Bradausku, kuris vėliau buvo atleistas iš pareigų už korupcinę veiklą ir šiurkščius tarnybinius pažeidimus.