Pagal susitarimą, „Venture Global“ Lenkijai tiekiamų SGD kiekis didės nuo 2 iki 3,5 mln. tonų kasmet. Pirmieji SGD laivai į Lenkiją turėtų plaukti jau 2023-iaisiais, praneša „Reuters“.

„Dėka gerų santykių su mūsų partneriais JAV ir efektyvių derybų mums pavyko užsitikrinti itin konkurencingą SGD tiekimą“, – sutarties pasirašymo ceremonijoje Vašingtone sakė PGNiG valdybos pirmininkas Piotras Wozniakas.

JAV energetikos sekretorius Rickas Perry'is, savo ruožtu, patikino, kad JAV ir Lenkiją sieja bendras strateginis aljansas, paremtas supratimu, jog „tikras energetinis saugumas yra pasiekiamas diversifikuojant energijos išteklius“.

Jungtinės Valstijos siekia sudaryti konkurenciją pagrindinei Europos dujų tiekėjai – Rusijai, kurią kaltina nepatikimumu. Donaldo Trumpuo administracija taip pat prieštarauja Rusiją ir Vokietiją sujungsiančio dujotiekio „Nord Stream 2“ projektui.

Lenkija didžiąją dalį gamtinių dujų gauna iš Rusijos, tačiau ilgalaikis šalies sandoris su dujų koncernu „Gazprom“ baigsis 2022 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)