Buvęs šuolininkas į aukštį pranešė gavęs laišką iš tarptautinę lengvaatlečių dopingo kontrolę vykdančios agentūros.

Nors daugiau jokios informacijos A. Silnovas nepateikė, taip pat ir nepakomentavo savo pozicijos dėl metamų kaltinimų, Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS skelbia, jog byla pradėta pakartotinai ištyrus 2013 metais paimtus dopingo mėginius.

A. Silnovas pirmuoju federacijos viceprezidentu tapo 2016-aisiais. Be aukso Pekine per savo karjerą jis taip pat yra iškovojęs 2006-ųjų Europos čempiono ir 2012-ųjų pasaulio uždarų patalpų vicečempiono titulus.

VFLA penktadienį žada spręsti dėl A. Silnovo nušalinimo nuo pareigų. Federacijos prezidentas Dmitrijus Šliachtinas pastaruoju metu taip pat patiria spaudimą trauktis iš posto – to praėjusį mėnesį pareikalavo tarptautinį pripažinimą atgavusios Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) generalinis direktorius Jurijus Ganusas.

Praėjusį savaitgalį Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) eilinį kartą pratęsė VFLA suspendavimą, įvertinusi, jog rusų pastangos iššluoti iš savo kiemo dopingo šiukšles nėra pakankamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)