LAK valdybos narys Šarūnas Žitkevičius ir LKAK atstovavę Gitautas Žičkus su Ineta Žičkute į Lietuvai draugišką šalį atvyko su dviem ypatingais ir retais ratuočiais: 1931 m. pagamintu „Buick Sport Roadster“ ir itin retu, 1933 m. sukonstruotu „Essex Terraplane Sport Roadster“.

Su šiais automobiliais Lietuvos atstovai dalyvavo ne tik „Concours d‘Elegance“ konkurse, bet ir lenktynėse, vykusiose pagal originalią „Leopolis Grand Prix“ konfigūraciją paruoštoje trasoje, kuri driekėsi Lvovo gatvėmis.

„Į lenktynių trasą išvairavome tik vieną – amerikietišką „Buick Sport Roadster“, kuris, mūsų nuomone, buvo geriau paruoštas atlaikyti didesnes apkrovas ir negailestingą jam akmenimis grįstą kelio dangą“, – įspūdžiais dalinasi LAK atstovas, klasikinių automobilių padalinio vadovas Š. Žitkevičius.

Jo nuomone, organizatorių paruoštos varžybos nebuvo lengvos. Kiekvienas jų dalyvis privalėjo įveikti trasą per nustatytą laiką ir tam tikrose atkarpose nustatytu greičiu.

Iš Lietuvos į Ukrainą atvežti automobiliai geriausiai pasirodė itin svarbiame „Concours d‘Elegance“ etape, kur išranki komisija vertino dalyvių demonstruojamus keturračius.

„Mūsų žiniomis, tokių automobilių kaip „Buick Sport Roadster“ ar „Essex Terraplane Sport Roadster“ Ukrainoje nėra, todėl nenuostabu, jog sulaukėme gausybės smalsuolių, norėjusių iš arti apžiūrėti šiuos unikalius automobilius“, – sakė Š. Žitkevičius.

Būtent šių automobilių savininkams „Leopolis Grand Prix“ organizatoriai įteikė „Concours d‘Elegance“ taures, liudijančias, jog tai buvo patys geriausi automobiliai gana dideliame renginio dalyvių parke.

„Kelionė į Ukrainą buvo naudinga ir kitu aspektu. Dabar atsakingai rengiamės seniausiam raliui šalyje – „Aplink Lietuvą 2019“. „Leopolis Grand Prix“ tapo puikia galimybe užmegzti naujas pažintis ir istorinės technikos gerbėjus pakviesti į Lietuvą ne tik dalyvauti ralyje, bet ir pasidomėti Lietuva, susipažinti su jos kultūriniu paveldu“, – neslėpė LAK valdybos narys.

„Leopolis Grand Prix“ renginyje sėkmė šypsojosi ir kitiems į Ukrainą atvykusiems ekipažams iš Lietuvos. „V8“ klubą reprezentavę tautiečiai taip pat atsivežė taures, praturtinsiančias jų kolekcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)