„Šiandien turime 21 žuvusį kariškį ir 16 žuvusių civilių“, – nurodė šaltinis.

Remiantis ankstesniais duomenimis, per vieną pražūtingiausių atakų, kurią Kamerūne įvykdė Nigerijoje veikianti grupuotė, gyvybių neteko mažiausiai 26 žmonės – 17 karių ir devyni civiliai.

Granatsvaidžiais ginkluoti džihadistai užpuolė kariuomenės pozicijas Darake – saloje netoli Čado ežero Kamerūno Tolimosios Šiaurės regione.

Tąsyk įsiplieskė įnirtingos kautynės su kariais, tarp kurių buvo Kamerūno padalinių ir kariškių iš Tarptautinės jungtinės operatyvinės grupės (Multinational Joint Task Force) – penkių Afrikos valstybių suformuotų pajėgų, kovojančių su džihadistais.

Kovotojai spėjo iškelti savo juodą vėliavą, bet galiausiai jų puolimas buvo atremtas.

Pasak kito šaltinio saugumo pajėgose, buvo suimta iš viso apie 40 užpuolikų.

„Iš vandens buvo ištraukta daugiau kūnų“, – informavo šaltinis.

Anot jo, dauguma žuvusių karių buvo jūrininkai, pasiųsti į Čado ežerą kovoti prieš „Boko Haram“.

Ši ekstremistų grupuotė jau dešimtmetį dalyvauja sukilime, kurio tikslas – įkurti Nigerijos šiaurės rytuose šariato valstybę. Per karo veiksmus žuvo daugiau kaip 27 tūkst. žmonių, o dar 1,8 mln. buvo priversti palikti savo namus.

Sukilimas vėliau išplito į Čado ežero regioną, kur susikerta Nigerijos, Nigerio, Čado ir Kamerūno sienos. Šie neramumai pareikalavo daugybės gyvybių, daugelį gyventojų privertė palikti namus ir regiono ekonomikai padarė didelės žalos.

Minėtose tarptautinėse pajėgose, kurių bazė yra Čado sostinėje Ndžamenoje, tarnauja kariai iš Benino, Kamerūno, Čado, Nigerio ir Nigerijos.

Kamerūno kariuomenė taip pat mėgina numalšinti ginkluotų separatistų sukilimą dviejuose anglakalbių regionuose šalies vakarinėje dalyje.

Analitinio centro „International Crisis Group“ duomenimis, per vidaus konfliktą Kamerūne žuvo 1 850 žmonių. JT savo ruožtu paskaičiavo, kad namus buvo priversti palikti daugiau nei 530 tūkst. gyventojų.