Sprendimas surengti balsavimą jau po Joninių priimtas trečiadienį vykusiame pirmajame komisijos posėdyje, išklausius prokurorą Rolandą Stankevičių ir parlamentarą P. Gražulį.

„Išvadas ruošime ir birželio 25 d. balsuosime dėl išvadų patvirtinimo. Visą informaciją prokuroras pateikė, P. Gražulis atsakė į klausimus. Klausimų buvo ir prokurorui, ir P. Gražuliui. Sunku pasakyti, koks sprendimas bus priimtas“, – žurnalistams sakė komisijos pirmininkas „valstietis“ Petras Valiūnas.

P. Gražulis po posėdžio, kuris vyko už uždarų durų, lakoniškai pasakė, kad atsakė į komisijos narių klausimus. „Ką žinau, tą ir atsakiau, čia nieko naujo nėra“, – sakė P. Gražulis.

Trečiadienį tyrimo komisija patvirtino savo darbo reglamentą. Šis dokumentas, kuris nustato tvarką, kaip ši komisija organizuos savo darbą, buvo patvirtintas vienbalsiai.

Prokuratūros atstovui paprašius, komisija posėdžiavo už uždarų durų.
Tyrimo komisijoje dėl sutikimo P. Gražulį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę dirba 12 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių narių.

Joje darbuojasi Rimas Andrikis, Juozas Bernatonis, Rasa Budbergytė, Arūnas Gumuliauskas, Irena Hasse, Jonas Liesys, Bronislovas Matelis, Laimutė Matkevičienė, Česlavas Olševskis, Jurgis Razma, Audrys Šimas, Petras Valiūnas.

Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų birželio 25 d.

Prokurorai nutarė prašyti Seimo panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinę neliečiamybę, įvertinę duomenis, surinktus ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo, primena ELTA.

Šiuo metu pareigūnų turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Seimo narys P. Gražulis nuo 2015 m. gegužės iki 2017 m. vasario, veikdamas uždarosios bendrovės „Judex“ interesais ir siekdamas turtinės naudos, galimai piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, dėl ko valstybė patyrė didelę žalą.