Kaip skelbia LRT.lt, I. Šiaulienė atskleidė, kad, jei LSDDP išlaikytų Teisingumo ministeriją, greičiausiai dabartinis ministras Elvinas Jankevičius būtų pakeistas.

LRT.lt kalbinta LSDDP vicepirmininkė I. Šiaulienė teigė, kad „socialdarbiečių“ pozicija nepasikeitė – jie nori valdyti SADM. Pasak jos, partija siekia ir kitų ministerijų.

„Tai būtų ūkinės ministerijos – Aplinkos, Žemės ūkio, Susisiekimo“, – LRT.lt tvirtino I. Šiaulienė.

Šiuo metu LSDDP yra delegavę ministrus į Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijas. I. Šiaulienė tvirtino, kad, jei LSDDP išlaikytų šias ministerijas, Užsienio reikalų ministerijai ir toliau vadovautų „socialdarbiečių“ frakcijos narys Linas Linkevičius, o teisingumo ministras, politikės teigimu, greičiausiai būtų keičiamas.

„Dėl Teisingumo ministerijos, tai ji mūsų, bet mes taip nelaikome. Jeigu Teisingumo ministerija liktų mūsų, tai, man atrodo, būtų personalijų keitimas“, – LRT.lt teigė I. Šiaulienė.

Ji neslėpė, kad viena pagrindinių kandidačių, kuri galėtų pakeisti LSDDP nepriklausantį teisingumo ministrą Elviną Jankevičių, būtų teisingumo viceministrė „socialdarbietė“ Irma Gudžiūnaitė.

„Turime viceministrę Irmą Gudžiūnaitę“, – LRT.lt teigė I. Šiaulienė.