Kadangi pastatas apsuptas medžių ir dienos šviesos į butą patenka nedaug, o turimas plotas nėra labai didelis, R. Jurgelevičius stengėsi kuo optimaliau išnaudoti jo erdvę, sukurti šviesų bei jaukų interjerą.

Tam naudojami šviesūs atspalviai, virtuvės baldų spalva derinama su dažomomis sienomis, kad vizualiai nesuspaustų erdvės, taip pat siekiama palikti kuo daugiau laisvo grindų ploto – miegamajame montuojama pakabinama lova su LED apšvietimu po ja, vonios kambaryje analogiškai pakelta vonia, plytelėmis dengiamos daiktų laikymo sistemos ir pan. Iš esmės siekta išlaikyti erdvę kuo vientisesnę.

„Visos buto sienos dažytos baltai. Kadangi sienų spalva neįpareigojanti, kitas detales derinti tarpusavyje buvo gerokai lengviau. Grindims pasirinktas šilto riešuto atspalvio parketas, šalia jo priderintos didelio formato betono imitacijos akmens masės plytelės. Plytelių paviršiuje prasišviečia tarsi nutrintas, sendintas gėlių motyvo raštas, kuris suteikia interjerui jaukumo ir elegancijos.

Tas pats raštas atsikartoja balduose bei lubų detalėse. Balti blizgūs virtuvės baldai derinti prie sienų spalvos, naudota daug paslėpto LED apšvietimo. Visas vonios kambarys taip pat išklijuotas akmens masės plytelėmis, kurių paviršius, nukreipus tinkamą apšvietimą, subtiliai žėri. Bendrai kalbant, bute naudotos itin kokybiškos ir ilgaamžės apdailos medžiagos“, – pasakojo interjero dizaineris.

Pasak jo, sunkiausia mažo ploto butą suprojektuoti taip, kad jis būtų ne tik patogus gyventi, bet ir sutalpintų visą gyvenimą. R. Jurgelevičiui teko gerai pasukti galvą, kaip ir kur suprojektuoti baldus, kuriuose būtų galima susidėti daiktus ir kad jie neužgožtų erdvės.

Pavyzdžiui, vonios kambaryje dalis spintelių buvo padengtos plytelių apdaila, kad jos vizualiai susilietų su sienomis.

„Labiausiai džiugina vonios kambario interjeras – šešiakampių plytelių dekoras, žaidimas skirtingais plytelių formatais bei pati idėja paslėpti vonios spinteles po plytelėmis. Taip pat prie grindų plytelių priderinta išfrezuota komodos detalė“, – kalbėjo R. Jurgelevičius. Pasak dizainerio, daugiausia sumokėti teko už korpusinius baldus bei virtuvės komplektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)