Tai buvo pirmasis per kelis mėnesius abiejų šalių aukšto lygio kontaktas.

Svarbias pareigas izoliuotoje valstybėje einanti Kim Yo Jong pranešimą dėl užuojautos ir gėlių savo brolio vardu įteikė pietų korėjiečių pareigūnais, su kuriais susitiko Demilitarizuotoje zonoje (DMZ) esančiame Panmundžomo paliaubų kaimelyje.

Susitikimas truko maždaug 15 minučių, informavo Pietų Korėjos prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Chung Eui-yongas.

„Kim komentavo, kad turėtumėme ir toliau bendradarbiauti, taip atiduodami duoklę Lee pastangoms, kuriomis (ji) siekė abiejų Korėjų santarvės“, – pareiškė jis transliuotojui YTN.

Velionio Pietų Korėjos prezidento Kim Dae-jungo ilgametė sutuoktinė mirė pirmadienį, eidama 97-uosius.

Kim Dae-jungas buvo žinomas savo „saulėtąja politika“, propagavusią dialogą su Šiaurės Korėja. Jam mirus 2010 metais, Pchenjanas pasiuntė į Seulą savo delegaciją.

Trečiadienį įvykęs aukšto rango pareigūnų susitikimas buvo pirmasis nuo to laiko, kai žlugo antras Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimas, vykęs vasario mėnesį Vietname.

Pchenjanas ragina Seulą įgyvendinti bendrus ekonomikos projektus, dėl kurių buvo sutarta per pernai surengtus abiejų Korėjų aukščiausio lygio susitikimus, bet siekti pažangos trukdo tarptautinės sankcijos, paskelbtos Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinio ginklavimosi ir balistinių raketų programų.