Nejau, gerbiami valdžios atstovai, nesuprantate, kad pratęsdami mokslus šitokia kaina ir sąlygomis, nei vienam Lietuvos vaikui nepridėsite žinių. Kodėl su mūsų vaikais elgiatės kaip su eksperimentinėmis žiurkėmis?

Pratęsiate mokslus, pamokas lankyti būtina. Bet kai moksleiviai pradeda „virti“ ir skųstis, tada leidžiate sutrumpinti pamokas arba esant per aukštai temperatūrai klasėse, eiti namo.

Dėdės ir tetos, kurie sėdite patogiuose krėsluose ir esate vėdinami oro kondicionierių, ar jūs žinote, kad mokyklų niekas nevėdina? Ar žinote, kad vaikai kas vakarą prašo rytoj neiti į mokyklą, kad ryte atsikelia pikti? Ar žinote, kad vasarą mokykloje prilyginama kalėjimui arba bausmei? Ar žinote, kad šiuo pratęstu laikotarpiu jų mintys jau atostogauja ir sėkmingai mažėja mokslo vidurkiai?

Nejau jūs nesuprantate, kad kas nesimokė, tas ir neįgaus žinių per 2 savaites, kas neturėjo užimtumo visus mokslo metus – tikrai nepradės lankyti būrelio birželio mėnesį. Jūs tikrai per dvi savaites, neužimsite ir nepridėsite žinių vaikams. Lygiuojatės į užsienio mokyklas? Turbūt užsimerkę... Ar matėte Lietuvos mokyklų sąlygas tokiu metu ir užsienio?

Prašau nors vieno švietimo sistemos atstovo, politiko, mediko ar psichologo pateikti nors vieną protingą argumentą, kodėl mano vaikas turi mokytis tokiomis sąlygomis? Kodėl pratęsėte mokslo metus?

Jei jums pavyks mane įtikinti, tuomet aš žemai nulenksiu galvą prieš jus, ryte prižadinsiu savo vaiką ir sakysiu: „Nesvarbu, kad tu nusipelnei atostogų, bet tau laikas į 30 laipsnių karščio mokyklą. Pasiimk vandens, termometrą ir jei pasidarys per karšta ar bloga, grįšk namo. Dar pasistenk viską išmokti ir negauti prasto pažymio, nes mūsų valdžia tikisi, kad tu pasieksi pasaulio rekordą mokydamasis ekstremaliomis sąlygomis“.

GAL LEISKITE MUMS, TĖVAMS, PASIRŪPINTI SAVO VAIKŲ ATOSTOGOMIS?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.