Aktyvūs ir agresyvūs

Atsigavę po giminės pratęsimo ritualų, birželio mėnesį, ešeriai pradeda aktyviai maitintis. Tai pats geriausias metas bandyti sugauti dryžuočius, nes šiuo metu jie nėra tokie išrankūs masalų tipams ir jų vedimo būdams. Žinoma, tai nereiškia, kad ešerius lengva ranka gaudysite visur. Tiek pats telkinio pasirinkimas, tiek dugno struktūra, tiek paros metas, tiek ir masalo spalva turi didžiulę įtaką sėkmingai ešerių žūklei.

Masalų tipai

Birželio mėnesį ešeriai griebia praktiškai visų tipų masalus, Tai gali būti sukriukės, vartiklės, vobleriai, silikoniniai viliokliai –svarbu, kad jie vandenyje judėtų agresyviai. Jei naudosite pastaruosius, ant galvakablio verkite masalus, turinčius kanopos formos uodegėlę. Tokie vandenyje „dirba“ išties agresyviai. Jau spėjusiame gerokai sušilti ežerų ir upių vandenyse, šiuo metu puikiai ešerius vilioja kuproti „Crank“ tipo vobleriai. Jų vandenyje keliami virpesiai taip pat yra agresyvūs, todėl „nervingiems“ birželio mėnesio ešeriams – jie labai tinka.

Masalai su kanopos formos uodegėlėmis

Masalų spalvos, net ir aktyviuoju ešerių kibimo periodu, turi didžiulę įtaką jų kibimui. Su kelių spalvų masalais dryžuočių žūklėje vargu, ar išsiversite. Reikia masalinėse turėti tiek ryškiais, tiek tamsiais, tiek ir skaidriais atspalviais išmargintų vilioklių. Tik „apsiginklavę“ plačia masalų spalvų palete, galite tikėtis sėkmingos ešerių žūklės.

Masalų vedimas

Šiuo metų laiku nereikėtu bijoti agresyvaus ir greito masalo vedimo. Jei žvejojate su ant galvakablio užvertu „guminuku“, pakėlę jį nuo dugno, du ar tris kartus jį energingai patampykite meškerykočiu, surinkdami rite laisvą valą, taip galimai provokuodami ešerį pulti. Žvejodami sukriukėmis ar „Crank“ tipo vobleriais, taip pat nevenkite retkarčiais pagreitinti masalo traukimo tempo.

Masalai ešeriams birželio mėnesį

Vieta ir laikas

Kaip ir visais metų laikais, taip ir šiuo metu, ešeriai „baisiai“ mėgsta visokius gylių perkritimus, šlaitus, skardžius. Telkiniuose, kur dugno struktūra vienoda, jie dažnai slepiasi šiekštynuose, augmenijos tankmėje, tačiau net it tokio tipo vandenyse, menkiausias gylio pasikeitimas ešeriams labai patinka.

Ešerys

Aš, asmeniškai, ešerius birželio mėnesį mėgstu meškerioti didesniuose ežeruose. Mažieji ežerai ir tvenkiniai per visą rudenį ir žiemą taip pabosta, kad vasarą išplaukus į plačiuosius vandenis apima tikra žvejiška palaima – horizontai platūs, galimybės beribės... Tačiau, jie turi ir keletą trūkumų. Kuo vandens plotas yra didesnis, tuo jame sunkiau rasti padoresnius dryžuočius. Bet šių dienų echolotai ir batimetriniai žemėlapiai šia sunkią dalią kiek palengvina.