Momentinius mokėjimus atlikti bus galima iš kitų Europos Sąjungos ar Europos ekonominės erdvės šalių bankų, pervedimo suma neturės viršyti 15 tūkst. eurų. Momentiniai mokėjimai bus atliekami visą parą, įskaitant savaitgalius bei švenčių dienas, teigiama Šiaulių banko pranešime.

„Iki šiol pervedimai akimirksniu buvo atliekami tik pervedant lėšas tarp Šiaulių banke esančių sąskaitų, o tarp bankų lėšų pervedimai eurais (SEPA) yra atliekami tik darbo dienomis ir įprastai užtrunka kelias valandas. Atliekant momentinius pervedimus lėšos sąskaitą pasieks greičiau nei per 10 sekundžių“ – pranešime sakė Šiaulių banko Paslaugų vystymo tarnybos vadovas Mindaugas Rudys.

Momentinių mokėjimų galimybė atsirado Šiaulių bankui prisijungus prie Lietuvos banko valdomos mokėjimų sistemos CENTROlink, kuri yra susieta su Europos bankų asociacijos valdomos momentinių mokėjimų tarpuskaitos sistema RT1. Šiuo metu momentinius mokėjimus Lietuvoje taip pat priima ir siunčia bankas SEB, Swedbank ir „Paysera“.

Galimybę klientams atlikti momentinius mokėjimus į kitų bankų sąskaitas Šiaulių bankas pasiūlys dar šiais metais, kai bus užbaigtas testavimo etapas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)