Melnragiškių gyvenimas pakito prieš kiek daugiau nei penkerius metus. Iki tol buvusį kiemų zonos ženklą Molo ir Audros gatvėse savivaldybės atstovai nusprendė panaikinti. Esą toje miesto dalyje važinėja viešasis transportas, tad ženklas nėra tinkamas. Dingus ženklui, kelias buvo atvertas visoms transporto priemonėms ir visą parą, tad iki Melnragės molo vakarais ar naktimis atvažiuojantys jaunuoliai neretai nė nepagalvoja, kad aplinkiniai gyventojai jau ilsisi. Dienos metu, anot seniūnaitės Marijos Kalendės, taip pat neretai galima išvysti automobilių vairuotojus, kurie nė nepristabdo praleisti pėsčiųjų.

Melnragiškiai kreipėsi į savivaldybę ir prašė išspręsti triukšmo ir nepagarbių vairuotojų problemą.

„Mes neprašėme drausti eismo išskirtinai motociklininkams. Juolab, kad dauguma jų važinėja tikrai tvarkingai. Tik vienas-kitas tyčia kelia triukšmą rimties metu. Be to, taip elgiasi ir kai kurie automobilių vairuotojai. Triukšmas pažadina žmones, kūdikius. Prašėme savivaldybės, kad policija įsigytų ar būtų aprūpinta garso matavimo prietaisais. Taip pat prašėme riboti visų motorinių transporto priemonių eismą rimties laiku. Toks ženklas, kuris atsirado, tikrai mus kiršina su motociklininkais“, – atvirauja Molo gatvės seniūnaitė M. Kalendė.

Motociklininkai neslepia nusivylimo valdininkų sprendimais – patys sugalvojo, patys padarė.

„Kalčiausi dėl visko ir blogiausi liko motociklininkai, – neslepia apmaudo Audros gatvėje susirinkę vyrai. – Neneigiame, yra tokių, kurie tyčia kelia triukšmą, bet dėl kelių žmonių drausti visiems važiuoti, tai jau diskriminacija. Juk atvažiuoja ir užsieniečiai, svečiai, norisi jiems parodyti gražų pajūrį. O čia net į stovėjimo aikštelę negalima įvažiuoti, turime tikrai įdomią ženklinimo situaciją – iš Molo gatvės pusės eismas motociklininkams iki aikštelė draudžiama, o Audros gatvėje uždėta “plyta“, eismas į ją draudžiamas. Realiai galima statyti prie „Maximos“ arba aikštelėje priešais. Patikėkite, tikrai neramu palikti motociklą nematomoje vietoje, tikrai nesinori, kad kas jį apibraižytų ar pavogtų. O kas tada atsakys? Juk kaltų nebus“.

Prašė ne to

Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus sako, kad sprendimas priimtas, motociklų eismą draudžiantys ženklai pastatyti, tačiau tai nėra nekeičiamas sprendimas.

„Dar rudenį vykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje buvo svarstytas Melnragės gyventojų prašymas leisti automobilių eismą tik Melnragės gyventojams ir drausti į Molo gatvę įvažiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus autobusus ir maršrutinius taksi. Atsižvelgiant į prašymus pagal parengtą ir su policija suderinta schema buvo įrengti kelio ženklai, draudžiantys motociklų eismą Molo gatve. Kol kas priimtas toks sprendimas, koks priimtas, tačiau mes atviri siūlymams, galime ieškoti kitokio būdo. Molo gatvės gyventojai prašė visiškai ir visiems drausti eismą, tačiau priėmėme sprendimą, kad eismas yra ribojamas tik motociklams. Be to, jie negali važiuoti tik Molo gatve iš Audros gatvės pusės, yra apvažiavimas Pamario gatve“, – aiškino R. Mockus.

Keli motociklininkų bendruomenės atstovai sako, kad Saugaus eismo posėdyje teko dalyvauti ir jiems. Bendras jų ir melnragiškių siūlymas buvo drausti eismą tik tam tikromis valandomis. Be to, melnragiškiai siūlė Vėtros gatvėje įrengti greičio mažinimo kalnelį, matuoti transporto priemonių keliamą triukšmą, įrengti kelio ženklus, draudžiančius naudoti garsinį signalą, grąžinti gyvenvietės ženklą bei išspręsti automobilių parkavimo problemą. Anot motociklininkų, savivaldybės atstovai patikino, kad priima svarstyti pasiūlymus ir surengs kitą posėdį. Tačiau vietoj informacijos apie dar vieną pasitarimą atsirado motociklų eismą iš viso draudžiantys ženklai.

„Atsiradus šiam ženklui, ėmė plisti tokių ženklų „mada“ – toks pat pastatytas ir Sportininkų gatvėje, atsirado S. Daukanto gatvėje, stato tokius prie kiemų. Tai dabar dėl kelių chuliganų visi tampa blogi, o automobilių triukšmo kažkaip niekas nebepastabi“, – dalijasi motociklininkai.

Motociklininkų interesus ginti ėmęsi keli vyrai savivaldybei prieš kelias dienas pateikė prašymą pakeisti kelio ženklus. Tačiau ar kas nors pasikeis, lieka tik spėlioti. Be to, Molo gatvės seniūnaitė sako pritarianti motociklininkų prašymui rimtiems metu drausti bet kokių motorinių priemonių eismą, kad gyventojams poilsio zonoje būtų sugrąžinta ramybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)